Saskia gaat haar zoveelste halve marathon lopen tijdens de Utrecht Marathon op 19 maart.  Ze hoopt een snellere tijd neer te zetten en onder de 1:55:00 uur proberen te komen. En dit doet ze voor het goede doel Wij Zijn Mind. Aangezien ik het super tof vind dat ze meedoet met team Loop Depressievrij, stelde ik haar een aantal hardloopvragen!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?

In 2001 kwam ik op de PAAZ afdeling terecht in dagbehandeling vanwege een depressie. Medicatie hielp niet veel en praten is/was totaal niet mijn manier. Uiteindelijk bleek hardlopen mij het meest te helpen. Sinds 2006 ben ik helemaal stabiel gebleven.

Waarom ben je bij team loop depressievrij gegaan?

Niet alleen ik kampte met een depressie. Ik heb vanwege mijn eigen ervaring veel andere mensen leren kennen met psychische klachten/problemen. Dit zijn er best veel en soms ook mensen waarvan je het niet verwacht. Tevens kampte mijn broer met een flinke depressie na zijn tweede psychose, hij had schizofrenie. Hij koos voor een definitieve uitweg. Deze loop zal dus ook emotionele lading hebben voor mij.

Waar loop je het liefste hard?

Verharde wegen en dan liefst in het natuur of waar veel ruimte is. Het liefst met zo min mogelijk verkeer.

Hoe motiveer jij jezelf?

Ik ben competitief naar mezelf. Ik verbeter graag mijn eigen tijden of afstanden. Verder weet ik dat ik hardlopen echt nodig heb, waardoor ik het liefst niet teveel niet-hardloopdagen heb. Ik weet van mezelf dat ik na het hardlopen lekkerder in mijn vel voel.

Wat is jouw hardloopdroom?

Een ultra lopen. Ik wil ooit de 60 van Texel lopen. Afstanden kunnen niet lang genoeg zijn ;-).

Wat geef je als tip aan anderen die willen hardlopen?

Doe het voor jezelf, geniet en houd het leuk. Voor de beginners: doe het rustig aan!

Saskia wil nu dus haar pr verbeteren. Wil je Saskia steunen in haar actie om haar tijd te verbeteren? Dan kan je via deze link doneren. Ik denk dat ik haar ga proberen bij te houden, want mijn doel is ook in ongeveer 2 uur de halve te lopen! Ik zie je 19 maart Saskia! Ik hoop dat ik je bij kan houden. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *