Sander gaat de halve marathon lopen tijdens de Utrecht Marathon op 19 maart. Na een paar heftige blessures kreeg Sander te horen dat hij misschien nooit meer zou hardlopen. Toch zette hij door en over minder dan twee weken staat hij dan ook aan de start!

Hoe ben je ooit begonnen met hardlopen?

Ik ben ooit begonnen met lopen om te trainen voor een bepaalde baan die ik graag wilde. Al vrij snel raakte ik verslaafd en liep alles waar ik maar tijd voor had. De halve marathon van Egmond, de Dam tot Damloop, Groet uit Schoorl, de Zevenheuvelenloop en diverse survival en obstacle runs. Helaas raakte ik 2 keer achter elkaar behoorlijk geblesseerd en een tijd van opereren, revalideren en terugvallen volgde. Volgens de artsen zou ik niet meer hard kunnen lopen maar besloot het toch te proberen. En wonder boven wonder ging het ook nog.

Waarom ben jij bij team loop Depressievrij gegaan?

Omdat ik het belangrijk vind dat deze ziekte meer bespreekbaar wordt. Er heerst nog steeds een soort taboe op. Veel mensen begrijpen je niet en dat kan je ze tot op bepaalde hoogte ook niet kwalijk nemen. Als je het zelf al moeilijk kunt begrijpen hoe leg je het dan een ander uit? Ik hoop dat er door middel van Mind meer aandacht en begrip voor deze ziekte komt.

Waar loop je het liefste hard?

Ergens waar het rustig is. Heerlijk rustig over de IJsselmeerdijk en ondertussen weg dromen terwijl je over het water kijkt. Of samen met mijn vriendin Cynthia door de polder even buiten Delft.

Hoe motiveer jij jezelf?

Ik denk altijd aan hoe lekker ik mezelf na afloop voel. Mijn hoofd is weer helemaal leeg en rustig en voel me weer fit. Om eerlijk te zijn heb ik eigenlijk nooit dat ik echt niet wil.
Ik loop meestal samen met mijn vriendin Cynthia die ik via de Facebook groep “Ik loop hard” heb ontmoet. Alleen de gedachte al om lekker samen te lopen motiveert me al enorm😍.

Wat is jouw hardloopdroom?

Bij vlagen het lopen van een marathon maar als ik dan weer een zware halve marathon zoals bijvoorbeeld Egmond achter de rug heb voel ik die de behoefte niet zo meer😂
Wel wil ik heel graag samen met mijn vriendin een keer een halve marathon in het buitenland lopen. Bijvoorbeeld in Barcelona.

Wat is jouw hardlooptip voor anderen?

Zoek een maatje of meld je aan bij een hardloopvereniging. Samen lopen is zoveel leuker. Word lid van “Ik loop hard” op Facebook en deel je ervaringen met andere liefhebbers. Als je ziet dat anderen wel gaan lopen ga je zelf ook sneller.
Schrijf je gewoon in voor een loop dan heb je een stok achter de deur.
En als laatste. Koop een goede hartslagmeter en leer jezelf aan om rustiger met een constante lage hartslag te lopen. Je hoeft niet elke keer tot het gaatje te gaan. Een aërobe training, dus met voldoende zuurstof opname, geeft je rust en maakt je na verloop van tijd veel sterker en sneller.

Wil je Sander steunen in zijn actie? Dan kun je via deze link doneren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *