Pepijn draaide 180 graden om en veranderde van gameverslaafd naar hardloper. Hij stopte met gamen, maar raakte depressief. Vervolgens besloot hij te gaan hardlopen. Via MIND hoorde ik dit dat hij mede door mij is begonnen met hardlopen. Nou, dat had echt mijn dag gemaakt.

“Ik zag hoe zij er mee omging, hoe blij ze altijd was met hardlopen. Ik volgde haar advies en ik begon zelf ook te hardlopen. En als ik steeds weer een foto zie geeft mij dat weer meer motivatie om te blijven hardlopen. Tegen mijn depressie en omdat het me fit en gezond maakt.” Inmiddels is Pepijn meer dan 35 kilo afgevallen en gaat hij de 10 kilometer lopen tijdens de Utrecht Marathon op 19 maart! Ik ben echt ontzettend trots op Pepijn zijn omslag, maar omdat ik het ook super tof vind dat hij meedoet met team Loop Depressievrij, stelde ik hem een aantal hardloopvragen!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?

Een half jaar geleden begon ik met afvallen. Daarvoor had ik een hekel aan lopen omdat ik altijd snel moe werd en pijn krijg aan mijn benen en voeten. Maar nu ik 35+ kilo lichter ben voel ik niks meer en ik geniet ervan. Ik kan lekker lopen en hardlopen zonder pijn. En door de motivatie van social media (zoals Loopdepressievrij op Instagram) werd ik geïnteresseerd in hardlopen.

Waarom ben je bij team loop depressievrij gegaan?

Daardoor dus, omdat het mij motiveerde om te gaan hardlopen in eerste instantie en ik het graag wil steunen en bijdragen.

Waar loop je het liefste hard?

Door de natuur. Door de polders, bossen etc. Ik vind het niet fijn om door de stad te lopen of door straten. Doe mij maar zandwegen en polderwegen, lekker frisse lucht en een mooi uitzicht.

Hoe motiveer jij jezelf?

Door ook naar de sportschool te gaan zodat het hardlopen steeds beter gaat. En proberen nieuwe wegen te lopen, waardoor het nooit saai wordt.

Wat is jouw hardloopdroom?

Hardlopen in de Disney Run. Dat lijkt me super gaaf om daar een keer doorheen te hardlopen.

Wat is jouw gouden hardlooptip?

Doe het niet te veel, dan raak je snel op. Neem je tijd en ga op je eigen tempo en geniet ervan, maak het geen taak om elke dag zoveel hard te lopen. Gewoon op gevoel gaan.

Vind je Pepijn zijn omslag ook zo inspirerend en wil je Pepijn steunen voor de de 10 kilometer tijdens de Utrecht Marathon? Dat kan via deze link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *