Waar kan ik beginnen? Moeilijk als je opeens over jezelf moet vertellen. Laat ik toch maar een poging wagen: mijn naam is Eleanor, onder vrienden en familie beter bekend als ‘Ellie’.  Ik wil altijd alles weten en vraag altijd direct waar het op staat. Nieuwsgierig dus. Ik ben er mee geboren. Daarnaast heb ik een verslaving aan schoenen en tijdschriften. Door mijn werk als journalist en natuurlijk als blogger ben ik ook vrijwel altijd online.

Ben ik niet aan het bloggen of schrijven, dan ben ik wel aan het hardlopen. Ben ik niet aan het sporten, dan is de kans groot dat ik aan het eten ben. En dan het liefst pasta. Compenseert weer zo lekker.

Alleen zien mensen één ding niet meteen aan mij. Ik heb namelijk last van depressies. Tijdens mijn pubertijd liep ik al met klachten rond, maar toen ik ging studeren, werd dit toch allemaal een stukje moeilijker. Want wat een prachtige studententijd moest worden, werd het begin van een ellendige tijd. Het proces wat volgde was zwaar, maar ook onnodig lang en hard; therapie na therapie, met pillen beginnen en met pillen stoppen…

Maar nu, ruim 7 jaar later, heb ik een aantal handvatten gevonden die mij helpen om te gaan met mijn depressie. En daar één van is hardlopen. Hardlopen is voor mij een belangrijk hulpmiddel geworden om mijn depressie onder controle te houden. Naast de voldoening en structuur, is het een belangrijke lichaamsbeweging voor mijn lichaam en geest.

Maar het hardlopen alleen bleek niet genoeg te zijn. Ik besloot een blog pagina op te richten om mijn nieuwe gezonde levensstijl bij te houden en mijn lazy ass gemotiveerd te houden. Dat een ‘healthy lifestyle’ mij ook daadwerkelijk zo zou gaan bevallen was iets wat ik nooit had verwacht.

Dankzij Loopdepressievrij.com, een blog over mijn passie voor hardlopen, gezondheid en het ‘genieten’ van het leven, kan ik mijn passie voor hardlopen combineren met mijn grote liefde voor schrijven. Dat is iets waar ik tot op vandaag de dag nog heel dankbaar voor ben.

OVER LOOPDEPRESSIEVRIJ.COM

Op deze blog wil ik naast mezelf gemotiveerd houden ook aandacht vragen voor psychische ziektes en hoe lichaamsbeweging daar een rol in kan spelen. Mijn blog ‘Loop Depressievrij’ is dus opgericht uit het ‘lopen’ en het ‘depressievrij’ om hopelijk mensen een steuntje in de rug te kunnen geven bij hun ziekte.

Verder hoop ik depressiviteit bespreekbaar te kunnen maken via mijn blog. Depressie komt namelijk veel meer voor dan er wordt gedacht. Alhoewel depressie het meest voorkomt bij volwassenen, lijden meer en meer jongeren aan deze psychische ziekte. Daarnaast lijkt het taboe rond depressies en andere psychische ziektes het lijden nog erger.

Mensen worden vaak in een hokje geplaatst als het gaat over hun psychische aandoening.  Ze voelen zich daardoor eenzaam en sleuren zichzelf nog dieper weg in hun depressie. Tot op een gegeven moment dat het bijna onmogelijk wordt te functioneren in de maatschappij. Met als ergste gevolg, zelfmoord, als er niet op tijd wordt ingegrepen.

Uit eigen ervaring heb ik geleerd dat open zijn enorm kan helpen. Ook kan een beetje begrip van je omgeving al een heleboel schelen. Vrienden en familie willen je vaak ondersteunen tijdens deze periode, maar als het om een depressie gaat, weten veel mensen niet wat ze moeten zeggen. Zeker als je op zoek bent naar een manier in depressie behandelen.

INSPIRATIE & MOTIVATIE

Ik hoop dus dat ik jou – als jij zelf te maken hebt gehad of er in jouw omgeving er mee te maken hebt gehad – kan motiveren en inspireren. Maar het werkt ook andersom: ik wil er graag een community van maken: Community ‘Loop Depressievrij’. Als we er samen meer over praten en er meer aandacht voor vragen, kunnen we hopelijk het taboe doorbreken en samen depressievrij genieten van het leven.

Bovendien gaat deze pagina ook over hardlopen. In maart 2016 en 2017 heb ik samen met mijn team Loop Depressievrij de halve marathon van Utrecht gelopen en meer dan 6.000 euro ingezameld voor stichting MIND. Verder heb ik in samenwerking met MIND ook begin 2018 de Blue Monday Run in Utrecht georganiseerd. Met deze run spoorden we mensen over het hele land aan om een rondje hard te lopen op de ‘meest deprimerende dag’ van het jaar.

Mijn volgende uitdaging? Ik hoop in maart de hele marathon te lopen!

Maar nu genoeg over mij! Kijk lekker rond op mijn site en laat vooral een berichtje achter, vind ik hartstikke leuk!

Leuk3

25 thoughts on “Over mij”

 1. Hi Eleanor, wat een fijne website en wat een inspirerende houding heb je: when life gives you lemons, make lemonade! Ik vind het heel goed dat je hiermee bezig bent want het is inderdaad een onderwerp waar we niet vaak genoeg over praten. Wanneer je zelf een depressie hebt, wil je dat niet, en de omgeving weet vaak niet hoe erg het is. Met initiatieven zoals jouw website kun je echt een voorbeeld zijn door te laten zien hoe je depressie bespreekbaar kan maken of het kunt herkennen. Ga zo door!

 2. Hallo Eleanor,

  Bijzonder mooie website heb je opgericht! Echt mijn complimenten, aangezien je ook met depressies te maken hebt gehad. Ik weet zelf ook wat het is en ben daarom ook een blog gaan starten over en voor psychische stoornissen. Daarom weet ik ook hoe zwaar het kan zijn je ergens op te concentreren.
  Ik vind het ook echt te gek van je hoe jij je inzet tegen psychische stoornissen en het ook bespreekbaar wil maken. Ben ook blij dat je iets hebt gevonden om met je depressies om te gaan.
  Ik ben je overigens tegen gekomen op Facebook tussen de suggestie lijst, daar kwam ik erachter dat je ook een blog hebt over psychische stoornissen. Erg leuk en interessant!!

  Met vriendelijke groet,

  Johan Krom

 3. Hoi Eleanor, gelukkig ben je exhibitionistischer aangelegd dan ik, anders had ik je nooit kunnen ontdekken, en ben je net als ik ook met succes gaan sporten om je depressies te kunnen verjagen. Het is mij nog niet helemaal gelukt om depressievrij te zijn maar het sporten doet heel veel tot nog toe. Ik wens je succes xxx

 4. Wat ontzettend knap van je, dit! Ik heb veel ervaring met ernstige depressie, bij mezelf en in mijn omgeving. Ik weet als geen ander wat een gevecht het is om hiermee om te leren gaan. Respect meid, echt! Groetjes Cynthia.

 5. ik ben er eens voor gaan zitten om iets meer over je te lezen en over je blog etc. Prachtig hoer je mensen motiveert. Ik spreek ook uit ervaring en heb zelf het een en ander ondervonden hierin. Het blijft een valkuil maar weet je Alles is Liefde.
  Ik ga je volgen mooi om te lezen
  Liefs Nathalie

 6. Ik kom nu per toeval via ProRun op je blog terecht. Erg inspirerend, leuk om te lezen, en ontzettend knap hoe je mensen probeert te motiveren. Ik ga je volgen!

  Groetjes, Jolanda

 7. Hi Eleanor!

  Thank you for ♡’ing my post on IG.

  You have a very inspiring Instagram gallery full of self-empowering words.

  I’m looking forward to reading yourblogs (bookmarking!). Soul food for the spirit. 🙂

  (Ik begrijp Nederlands en kan het schrijven maar als ik soms snel iets willen schrijven en meteen wil versturen is in het Engels schrijven makkelijker! :D)

  Wishing you all the best in all your endeavours.

  XO
  Joanna
  @happyfeetnl

 8. Heyy,

  Wat jij zegt over het hardlopen is helemaal waar.
  Ik heb zelf ook een nare periode achter de rug, maar nu dat ik veel sport en voornamelijk veel loop voel ik mij een stuk beter.
  Leuke site heb je

  1. Hi Lisanne,
   Fijn om te horen hoe sport en hardlopen jou helpt. Ik merk het ook erg inderdaad.
   Ook als ik een week ofzo niet loop, merk ik al dat ik me niet zo lekker in mijn vel zit.
   Na een lange duurloop voel ik me ook zoveel beter!
   En bedankt voor het compliment.
   Als je ooit zin hebt om mee te lopen met team Loop Depressievrij laat het me weten! We zijn een nieuwe team op aan het starten! 😉
   Groetjes, Eleanor

 9. Hai Eleanor.
  ik ga je blog volgen: ik denk ook dat sporten in de buitenlucht heel goed kan helpen tegen depressies.
  Door het sporten kom je terug in het hier en nu: je wordt weer een beetje dier.
  In de buitenlucht krijg je veel daglicht en dat helpt volgens mij ook.
  Ik ben al bijna 30 jaar verslaafd aan hardlopen. En ik wil de ervaring, die ik heb opgedaan in die tijd graag als trainer doorgeven aan de volgende generatie. Mijn specialiteit: hardlopen op blote voeten om je looptechniek te verbeteren.

  Grtjs uit Delft

 10. Hoi Eleanor,
  Ik ga je blog volgen. Het prorun account is ook van jou toch?
  Hardlopen is inderdaad erg leuk en verslavend. Ik doe het nu bijna 3 jaar en kan het niet missen.

  Fijne feestdagen nog!

  Grtz,
  Rob

 11. Hoi Eleanor,
  Ik ga je blog volgen. Het prorun account is ook van jou toch?
  Hardlopen is inderdaad erg leuk en verslavend. Ik doe het nu bijna 3 jaar en kan het niet missen.

  Fijne en feestdagen!

  Grtz,
  Rob

 12. Het artikel over je blog in de Metro van eind 2016 was voor mij het laatste zetje om hardlopen weer op te pakken na een paar jaar pauze na de geboorte van mijn kinderen. Ik heb zelf ook depressieve klachten en de beweging, buitenlucht, daglicht (zeker in deze donkere maanden) en structuur die het hardlopen biedt hebben me al heel veel opgeleverd.

  Ik denk dat ik me binnenkort ook maar weer eens inschrijf voor een wedstrijd!

 13. Wat een mooie en inspirerende site heb je
  Sinds kort ben ik ook aan het hardlopen. Ik heb geen last van depressies gelukkig, wel van wat andere gezondheidsproblemen, maar hardlopen is heerlijk. Geeft zoveel positieve energie. Ik ga je zeker volgen!

  Liefs,
  Marleen

 14. Ik kwam via instagram op je blog. Wat een hart onder de riem. Kamp sinds een paar jaar met terugkerende depressies. Een aantal maanden geleden gestart met hardlopen en het geeft een bevrijdend gevoel, lekker uit je hoofd, in je lichaam.

  Veel succes met je doelen, maar vooral mentaal fit blijven/worden. Ik vind je een voorbeeld voor onze groep met een ziekte die je niet aan de buitenkant ziet

  Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *