Morgen is het dan zo ver. Een obstacle run van 12 km van Mud Masters bij Airport Weeze.

Als jij terwijl je dit leest en je morgen ook mee loopt met Mud Masters, dan is mijn eerste advies: hupsakee, naar bed jij! Lees je dit echter op de ochtend van de grote dag zelf, zaterdag 27 mei 2016, dan zullen de zenuwen inmiddels flink aan het toenemen zijn.

Het wordt afzien… Het wordt een strijd met jezelf. Maar ook een strijd die je samen levert. Opgeven is geen optie. Samen kom je over die eindstreep. En juist dat zorgt voor héél veel lol en een overwinnaarsgevoel voor het leven!

Het is geen wedstrijd; het gaat erom dat je samen de finish haalt, je eigen grenzen verlegt en daarmee een prestatie neerzet waar je je leven lang trots op gaat zijn. En dat mag natuurlijk na de eindstreep uitbundig gevierd worden!

Maar nu eerst, de voorbereiding. Heb je al last van zenuwen? Wees gerust,  na het lezen van dit artikel weet je namelijk zeker dat die zenuwen helemaal nergens voor nodig zijn. Want die obstakels? Die zijn niks vergeleken met een depressie!  Ready? Daar gaan we!

CHECKLIST

Ik kan een verschrikkelijke chaoot zijn wanneer het aankomt op mijn spullen klaarleggen voor de volgende dag en weet uit ervaring dat een checklist één van de beste manieren is om zo rustig mogelijk de ochtend door te komen. In het artikel van de (halve) marathon van Utrecht lees je al dat ik niet bepaald goed voorbereid kan zijn.

Dus zorg voor genoeg eten, drinken, je startbewijs, schone kleding en een routeplanner naar Airport Weeze!

WEG MET DIE ZENUWEN

Zweethandjes, maagpijn en dat constante zenuwachtige lachje. Opeens is het dan zover: je eerste race is morgen. Paniek slaat toe. Het komt nu namelijk opeens wel héél dichtbij. We’ve all been there, done that. Ook ik! Zo was afgelopen maart mijn eerste halve marathon, hoe dat overigens verliep, lees je hier terug. Ik snap je zenuwen dan ook maar al te goed. Maar zenuwen zijn goed! Ze laten zien dat je mens bent. 🙂 En dat je alert blijft en deze wedstrijd niet onderschat!

EEN REMINDER

Hardlopen; een haat/liefde verhouding, is het niet? Je zult je misschien op dit moment zelfs afvragen wáárom je dit eigenlijk doet. Rennen in die modder met obstakels, terwijl je alsmaar viezer wordt. Waarom doen we hier nou vrijwillig aan mee? Nou, ja soms vraag ik het me ook af. Maar wil je weten waarom ik mee ren? Nou, dat kun je hier zien:

Meer informatie over Young Mind Academy lees je op hun website!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *