Aangezien ik al twee a drie jaar hardloop (op dezelfde hardloopschoenen) en aankomende zondag de halve marathon ga lopen, denk ik dat het tijd word voor nieuwe hardloopschoenen. Ik merkte al dat ik namelijk wat last kreeg van mijn voeten en knieen. Tja, maar welke neem je dan?  Ik zag dat veel verschillende hardlopende bloggers de Adidas Pure Boost hadden uitgeprobeerd en ze werden gesponsord door deze schoen, dus ja.. waarom zouden ze niet positief uitspreken over deze schoen? Onder andere bloggers Girls Love to RunEsmeeJennyAnnemerelLaura en Marit namen de proef op de schoen. Ze waren bij de lancering van deze schoen en praten enthousiast over deze nieuwe Pure Boost.

Maar nu had ik nieuwe hardloopschoenen nodig EN was ik toch erg nieuwschierig naar deze schoen. Het is dus mijn beurt om deze schoen uit te testen (zonder bijbedoelingen, want ik word helaas niet gesponsord door Adidas). Wat mij het meest opviel was (zoals de andere bloggers) het gat dat in de schoen zit. Een schoen met een gat. Ja je leest het goed. Een gat! Toen ik deze schoen voor het eerst op foto’s zag, snapte ik er echt geen drol van, maar ik werd er wel nieuwschierig door. Tijd om de schoen uit te testen dus!

Een aantal dagen geleden liep ik dus voor het eerst op mijn nieuwe Adidas Pure Boost X. Ik vond het in het begin vreemd, het voelde alsof ik een soort sok aan had met een losse zool. Na een paar kilometer begon ik gelukkig mijn draai te vinden. Het is ook altijd wennen om op nieuwe hardloopschoenen te lopen. Maar wow, wat gaven deze schoenen een boooooost! Mijn oude hardloopschoenen waren toch wel echt versleten… (Dat waren ook Adidas Boost hardloopschoenen btw) Maar dat krijg je als je al zo’n twee jaar op dezelfde hardloopschoenen loopt en steeds langere afstanden gaat lopen…

Toen ik eenmaal de 7 km had gepasseerd, vond ik het wel mooi geweest. Zondag moet ik tenslotte de halve marathon rennen. Dan is het belangrijk dat je goed je rust neemt om goed te presteren voor de wedstrijd. Ik wilde mijn Runkeeper App pauzeren en kijken wat mijn tijd was. Maar zag ik nou? 11 km per uur? Ik had mijn snelste tijd OOIT gelopen op de 7 km! WAT? (ik ben namelijk heel trots als ik al 10 km per uur hardloop) En ik deed het juist rustig aan???? Komt dat misschien door die Adidas Pure BOOST? 

Mijn eerste keer op de Adidas Pure Boost X
Mijn eerste keer op de Adidas Pure Boost X

Tip: Als je veel kilometers maakt, moet je dus rekening houden dat je je hardloopschoenen vaker moet vervangen. Richtlijn is ongeveer 800 km op je hardloopschoenen, dan is het tijd voor vervanging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *