Van een heel aantal bekende creatieve mensen is bekend dat ze depressief zijn geweest. Schrijvers, schilders, dichters en muzikanten – in welke sector je ook kijkt zijn er wel mensen die te maken hebben gehad met depressie. In een interview met Billboard vertelt Lady Gaga dat zij haar hele leven al last heeft gehad van een angststoornis en depressies. “Ik heb er nog steeds iedere dag last van.” Daarom heeft ze de Born This way stichting opgericht.

1344063372-lady_gaga_quote__1_
Bron: Tumblr

De Born This Way stichting is bedoeld om jongeren met soortgelijke problemen te helpen. “Mijn hele leven heb ik met depressiviteit en angst geleden. Ik heb er nu nog steeds elke dag last van. Ik kwam op het idee om dit project te starten door de gesprekken die ik had met mijn fans. Een deel van de verhalen die ik hoorde, was behoorlijk donker. Ik begon om ze te geven en ik zag mijzelf in ze. Ik wilde iets doen zodat ze weten dat ze hier niet alleen in staan. Als ze zich namelijk alleen voelen, kan dit nog wel eens tot zelfmoord leiden”, aldus de zangeres.

Met de stichting ondersteunt Lady Gaga allerlei projecten om kinderen uit hun isolement te helpen, maar ook onderzoek naar jongeren en hun mentale gezondheid.”Ik wil heel graag dat de kinderen die we helpen, voelen dat hun gevoelens niet raar zijn. Het is menselijk, zo zijn we geboren.”

Born_This_Way_Foundation_logo
Bron: Born This Way Foundation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *