Samen met hardloopclub Running Holland ga ik op zaterdag 19 december de KWF Amsterdamse Heuvelloop lopen. Dit jaar is de 4e editie van de Amsterdamse Heuvelloop die georganiseerd wordt door Running Holland en deze staat in het teken van KWF Kankerbestrijding.

Juist in de decembermaand wil Running Holland aandacht schenken aan sporten. Tja, ik ben ook wel van overtuigd dat hardlopen in de koude herfst- en wintermaanden goed is voor lichaam én geest. Zeker als het voor een goed doel is!

Dave Baars eigenaar en trainer van Running Holland zegt: “Het is leuk om te zien hoe iedereen zich wil inzetten voor het goede doel. Vorig jaar heeft zelfs het management van KWF meegedaan aan de Heuvelloop.”

De beroemde en beruchte heuvel in het Amsterdamse Bos wordt per ronde(2,4 km) 2 keer beklommen. Baars: “Deze race is dus zwaar, maar geeft daardoor extra voldoening. De Heuvel is lekker zwaar, maar dat geeft een speciaal karakter aan de wedstrijd.”

Maar je hoeft je geen zorgen te maken, je krijgt geen modderige schoenen verzekerd Running Holland. Het parcours is namelijk speciaal uitgestippeld op wegen waar het niet modderig wordt.

Ik ga in ieder geval mee doen. Volgens Dave Baars is het namelijk een goede training voor de halve marathon! Heuvel op en heuvel af voor het goede doel!

Ben jij zelf ook in voorbereiding op de halve marathon of houd je gewoon van klimmen en dalen, dan is deze wedstrijd ook echt iets voor jou. De 10 km lopers beklimmen deze heuvel dus 8 keer!

Tja, je wordt gewoon verschrikkelijk sterk van heuvel op en af gaan!

Amsterdamse Heuvelloop
Amsterdamse Heuvelloop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *