December. Ja, voor meeste mensen is het een vrolijke tijd. Sinterklaas, Kerstmis, Oud & Nieuw. Maar voor sommigen niet. Voor mij niet. Kerstmis geeft mij zo’n naar gevoel dat zegt ‘ik wil mezelf verstoppen in een hoekje en wachten tot het ergens eind januari is’. Het is december en daarmee dus de ‘donkerste’ maand van het jaar voor mij. 

‘December! De mooiste tijd van het jaar! Zoveel leuke feestdagen.’ De versieringen en lampjes hangen buiten, mensen die vrolijk kerstcadeautjes kopen voor elkaar.  Ik probeer het te negeren en probeer me af te sluiten, maar als ik in de stad ben en een winkel in loop, hoor ik het liedje ‘ Last Christmas I gave you my heart, but the very next day you gave it awayyyyy’. Ik heb een enorm hekel aan dat nummer. Waar slaat het op?

Zodra 5 december is geweest, maakt Nederland zich meteen klaar voor Kerst. Ik kan er niet meer om heen, maar ik heb sinds een aantal jaar ongelofelijke hekel aan Kerst en überhaupt de maand december. Waarom? Naast de geforceerde ‘vrolijke’ bedoeling, is het in december mijn moeders verjaardag. Dit jaar zou ze 58 jaar worden. Gefeliciteerd mam. Waar je ook bent…

December is ook de maand waarin mijn moeder plotseling overleed.  Twee dagen naar Kerst. Je weet nooit wanneer je het laatst iemand gaat zien, dus koester elk moment dat je met iemand hebt. Koester elke dag dat jij zelf hebt. Ik heb het helaas op de harde manier moeten leren.

Ik ga deze maand in ieder geval mezelf helemaal volplannen. Vergeten dat het december is. Het is gewoon weer een dag, weer een week en weer een maand. Ik kan dit. Ik hou me gewoon aan mijn training- wat zegt dat ik op 1ste Kerstdag moet hardlopen. Dus heerlijk hardlopen. Ik kom er weer doorheen. Stapje voor stapje. Voor je het weet is het weer januari en is deze maand voorbij.

Just take it a day at a time. Ik word herinnerd aan mijn eigen motto. Zoals het staat op mijn voet, Carpe Diem. Koester ieder moment en pluk de dag!

Bron: Tumblr
Bron: Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *