Disneyland Parijs here I come! Waarom? Nou, niet alleen om Mickey Mouse te zien, maar ook om daar de halve marathon te lopen! Meteen even een side note: dit is niet gesponsord. Ik betaal dit allemaal volledig zelf. Helaas want het kost me echt ‘an arm and a leg‘ (zoals ze dat hier in Engeland noemen). Al die leuke Engelse uitspraken ook altijd. 😉 ‘It’s raining cats and dogs of too bad peanut butter (oh nee, dat wordt juist in Nederland gezegd ;))

Maar terug naar de orde van de dag. Zoals je misschien al weet, organiseert EuroDisney eind september een hardloopwedstrijd door en rondom de parken. Vorig jaar werd het ook georganiseerd en tja, ik had toentertijd niet het geld, maar ook niet de tijd om daarheen te gaan helaas. Andere bloggers gingen er wel heen en zeker toen ik de foto’s zag, dacht ik: volgend jaar doe ik wel mee. Maar zoals gewoonlijk kwamen er dingen tussen, zoals de hele marathon en mijn stage in Londen. Disney spookte dus even niet door mijn hoofd. Tot ik zondagavond een tweet zag van een oud studiegenootje. Ze ging de 10 kilometer lopen in Disney. Opeens realiseerde ik me: DISNEY? SEPTEMBER? ZIJN ER NOG KAARTJES? Ik heb natuurlijk de marathon in oktober, maar dan kan een halve marathon wel een paar weken ervoor? Toch?

Eerst dacht ik: Ell, nee, die wedstrijd komt dan in 2018 wel. Dan doe ik in 2017 de marathon, kan ik wat sparen en ga ik in 2018 evenementen in het buitenland lopen. Maar ja, als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik echt niet zo lang nog kan wachten. En dus schreef ik me in. In mijn uppie besloot ik dat ik maar gewoon naar Parijs zou gaan. Londen heb ik ook al in mijn eentje gedaan, waarom ook niet een weekendje Parijs? Maar ja, het is wel gezellig als er iemand meegaat, dus ik dacht ik vraag gewoon of er mensen zin hebben om mee te gaan of al gaan en willen afspreken in Parijs. Gelukkig vond ik na wat oproepjes op Facebook/Twitter en via Whatsapp een vriend die meewilt en mij op de dag wilt aanmoedigen. Als je zelf nog denkt, lijkt me tof, je bent van harte welkom om mee te gaan! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd toch? 🙂

Het is daarentegen niet goedkoop: je betaalt 75 euro voor een startbewijs, 71 euro voor entree tot de parken en dan nog je hotelovernachting en reis er naartoe. Zoals ik al zei: dit betaal ik helemaal zelf. Maar hoe cool is het? En wees niet bang, ik ga mezelf niet voorbij lopen. Dit evenement is puur voor de fun. Twee weken later heb ik de hele marathon in Eindhoven en dat is het allerbelangrijkste. Disney ga ik gewoon lopen alsof het een langzame duurloop is, af en toe stoppen om wat foto’s te maken, om me heen kijken en van de omgeving genieten. Wie weet, misschien ga ik ook wel verkleed!

En als je dan in eens een extra halve marathon gaat lopen eind september, dan moet er natuurlijk ook getraind worden. Geen zorgen, aangezien mijn training voor de hele marathon niet ontzettend goed gaat, heb ik de hulp ingeschakeld van topcoach Rob Veer. Er zijn al wat mailtjes heen en weer gegaan en hij adviseerde me vanwege mijn kuiten om even een weekje rust te nemen, maar die week is voorbij en vandaag mag ik alweer hardlopen! Op de planning staat 5 kilometer op rustig tempo dus; wish me luck!

4 thoughts on “Disneyland Parijs here I come!”

  1. Leuk dat je de halve marathon in Disney loopt.
    Niet op mijn programma dit jaar maar ooit wil ik dat ook wel doen. En het is een super voorbereiding op je marathon. Zelf loop ik ook nog 2 weken voor de marathon een halve in Brussel. Je moet juist niet het uiterste van je geven en niet perse een toptijd willen neerzetten maar vooral genieten. Disney is toch vooral rondkijken .. Die marathon lukt wel en zeker nu met professionele hulp. Veel succes nog!!

    1. Dankje! Ja eerst dacht ik. is het niet te veel? Maar ja volgens mij is het ook een goede voorbereiding. Disney is ook meer een fun run dan een loop wat je op tijd wilt lopen. Jij ook veel plezier en succes in Brussel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *