1 januari is een dag waarop bij veel mensen de voornemens beginnen, oftewel: nieuwe levens. Iedereen ging feestend het nieuwe jaar in, maar ik werd 31 december ziek. (ik ging daarentegen s’avonds gewoon naar een feestje), maar daar had ik later spijt van. Ja, daar sta je dan met koppijn in een discotheek. Ik had prosecco gedronken, maar voelde me totaal niet fit. Mijn laatste prosecco had ik dus om 23:00 uur gedronken en wilde daarna alleen maar water. Want ik voelde me totaal niet goed. Ik heb dus in principe heel 2016 nog geen druppel alcohol op.

 Je kunt het als een voornemen zien (maar meestal mislukken voornemens toch), maar zo’n maand vind ik prima vol te houden (ik heb het tenslotte ook al eens 3 maanden volgehouden) dus ik noem het meer een besluit. Aangezien ik de vorige keer zo erg van opknapte en ik nu dit type vanuit mijn bed (aangezien ik nog steeds niet beter ben en ook nog eens mijn stem kwijt is) besluit ik nu weer een maand te stoppen.

Maar wat me het leukste lijkt is als anderen met me mee doen.  Ik ben dus al vanaf 0:00 uur op 1 januari begonnen, maar je kan me gerust vanaf nu steunen en ook heel januari niet drinken. Ik besluit zelf op 30 januari te eindigen, want dan vier ik mijn verjaardag en dat zou ik graag met een glaasje wijn willen vieren! Tja… je mag jezelf toch ook af en toe eens kietelen hé

Doe je met me mee?  Zo gaat het ook jou lukken.

– Zoek iemand die met je meedoet. Samen sta je sterker.

– Inderdaad, feestjes kunnen een beetje saai zijn en op een gegeven moment word je hartstikke moe terwijl “de alcoholdrinker” er net een beetje inkomt, daarnaast wordt iedereen ‘dommer’ terwijl jij glashelder weet wat je doet. Maar het is tijdelijk en zie het van de zonnige kant, want de volgende dag ben je fris en fruitig en kan je van alles doen terwijl ‘de alcoholdrinker” met een kater op bed ligt!

– Maak een leuke kalender waarop je de dagen afstreept. Strepen is leuk.

– Ga sporten als je zin hebt in een glas wijn. Je zult me dankbaar zijn als je aan het einde van de maand op de weegschaal staat. Lees hier ook mijn transformatie na 3 maanden alcoholvrij te zijn.

– Maak een feest van je alcoholvrije drankje. Schijfje citroen, takje munt, dat werkt! Schenk desnoods iets gezelligs in een wijnglas. Dan doe je net alsof. Ik doe altijd spa rood in een wijnglas met een schijfje citroen.
– Koop iets moois voor jezelf wat je de 31ste pas mag uitpakken. Dat heb je verdiend.

 

Dry January

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *