Het is een feit! Team Loop Depressievrij gaat weer de Utrecht Marathon lopen. Samen met Wij Zijn Mind heb ik rond de tafel gezeten en hebben we besloten om dit jaar weer een team Loop Depressievrij op te richten voor de Utrecht Marathon.

Een jaar geleden was het eerste team opgezet en dat werd een razend succes. Voor mij was het eigenlijk (toendertijd) een uit de hand gelopen actie (op een positieve manier). Maar omdat het toen zo goed was bevallen door anderen (en door mijzelf), spookte het idee al langer in mijn hoofd om weer een actie te beginnen. Voor en net na de Utrecht Marathon vroegen veel mensen ook aan me of ik snel weer een team zou starten. Eigenlijk was ik dat niet van plan, maar omdat het zo leuk was en ik ook zoveel mensen leerde kennen, besloot ik de stap te nemen.

Dus wat betekent dit? Samen met mij kan je de Utrecht Marathon lopen en geld inzamelen voor MIND Blue.  Het platform wat zich speciaal inzet om depressiviteit bespreekbaar te maken. Waar gaat mijn blog over? Juist, depressies bespreekbaar maken en hardlopen. Dus dit past perfect samen!

Al een aantal lieve enthousiaste, hardlopende toppers hebben zich bij mij aangemeld voor het team, maar natuurlijk wil ik graag dat er nog meer mensen aanmelden om samen met mij de halve marathon/10 kilometer te lopen op 19 maart! Als een team dwarrelen we samen door de straten van Utrecht in matchende outfits natuurlijk!

Een race die vélen malen leuker zal zijn als we die samen doen! Samen lopen wij depressievrij! Meld je aan via deze link! Als je in mijn team komt, heb ik nog veel meer moois voor je te bieden. Wat dat precies inhoudt, blijft nog even geheim, maar daar kom je snel achter als je in het team komt! (In ieder geval een leuke gezellige gezamenlijke hardlooptraining/hardloop t-shirt) Dat mag ik dan al wel vast verklappen.

Dus loop je samen met mij depressievrij?

Fotocredit: Fleur Joesten
Fotocredit: Fleur Joesten

15 thoughts on “Durf jij samen met mij de uitdaging aan?”

 1. Verdikke Ellie,

  Ik heb me net opgegeven voor de 10 mijl in Groningen. Maar dit lijkt me veel leuker en gezelliger. :-((
  Ik heb me al ingeschreven dus kan ook niet meer terug, anders had ik dat gedaan. Ga je aan het eind van dit jaar nog een keer zoiets organiseren? Mijn droom doel voor dit jaar is nl. de halve marathon lopen. Volgend jaar een hele. 🙂
  Hmmm, ik ga kijken of ik alsnog naar Utrecht kan komen want het lijkt me leuk om met een team te lopen. Maar ik beloof nog niks!

  Groetjes Femke

  1. Nee! Daar kan je vast wel onderuit komen. Je kan je startbewijs vast via social media verkopen –> startbewijs aangeboden/gezocht.
   Heb ik ook gedaan 🙂 En ga voor je doel de halve marathon samen met mij!

   Groetjes!

  1. Nee hoor, het gaat puur om die afstand kunnen uitlopen. Om 10 kilometer uit te lopen, moet je ongeveer 8 kilometer kunnen lopen 😉 En je hebt nog een paar maanden om te trainen he!

 2. Ik heb wel al een paar keer de halve gelopen (1u50m07s) , maar nog niet tijdens een wedstrijd/evenement.
  Past ook wel tussen de loopcircuits en losse wedstrijden door. 2/3 dagen herstellen is genoeg.
  Op een zondag : is perfect , ook al mijn wedstrijden op zondag , dus minimaal een week rust na mijn vorige wedstrijd.
  Misschien is het handig als het een grote groep is om in te delen naar eindtijd ?
  Zelf loop ik tussen de 11,5 en 12km/uur en kan ook bijv. als pacer fungeren voor richttijd binnen twee uur.
  Ik wil namelijk wel in mijn “runners high” komen en blijven , vooraf gezellig babbelen en elkaar opwachten bij de finish !
  Wordt het heel gezellig kunnen we ook een cafe of restaurant opzoeken ……

  Grtz Ray

 3. Mooi initiatief zeg.
  Ik wil best graag meedoen. Utrecht stond al op mijn lijst. Helaas heb ik nu een blessure. Dusdanig dat ik niet kan voorspellen hoe het me zal gaan. Word zeker aan gewerkt! Maar ik kan niet daadwerkelijk toezeggen. Te risky.

  Tot wanneer heb ik om mij aan te melden, als ik weer heel ben…..
  ( ooit nog s wat bij het Fonds Psychische Gezondheid gewerkt, weet zo aardig wat zij doen)
  Succes !

 4. Wat een leuk idee! Ben echter na een hoop blessures eindelijk weer een beetje opgebouwd naar 5 kilometer en weet niet of ik tegen die tijd de 10 alweer kan…

  1. Linda, dat kan zeker hoor qua tijd die je nog hebt tot de start.
   Fijn dat je weer heel bent, en kan lopen. Heerlijk hè.
   Succes!

 5. Hoi Eleanor,
  Ik zou heel erg graag mee willen doen! Alleen ik lees dus dat je per persoon minimaal 500,- op moet halen?

  Groetjes,
  Lisanne

  1. Hoi Lisanne,

   Het is niet iets wat ‘moet’, maar meer een soort ‘doel’ of streven om naar toe te werken. 😉 Als je het niet helemaal haalt, maakt dat niet uit hoor! Je kan ook een eigen startbewijs kopen en meedoen met het team, dan beslis je zelf dus hoeveel je ophaalt. Dat doel p.p. is alleen zodat iedereen zijn best doet om geld op te halen, dat ze het serieus nemen en niet alleen 10 euro ophalen bijv. Anders kost het namelijk alleen maar geld in plaats van dat het iets echt oplevert voor onderzoek of projecten. 😉

   Groetjes,
   Eleanor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *