Gister was ik de hele dag in de VIP (Very Inspiring People) bus. We begonnen de dag vroeg in de ochtend met een ‘borrel’. Je denkt huh? Ja, een borrel. Wijnglazen met ‘wijn’, bierglazen met ‘bier’ en ‘barcadi cola’. Ofterwijl: druivensap, appelsap met een schuimlaagje en koffie!

Het idee erachter was om ‘anders’ te denken, uit je comfort zone te komen. Want elke dag leven we graag in onze ‘veilige’ bubbel. Je doet je ding, je doet wat er van je wordt gevraagd. Je staat op (of niet), gaat naar je werk, brengt en haalt je kinderen op van school en maakt eten. Je doet wat er van je wordt verwacht. Maar wat als je buiten die veilige bubbel zou stappen? Wat als je kritisch zou nadenken over je leven. Wat wil JIJ? Wat is jouw droom?

De VIP bus reist rond door Utrecht en omgeving en blikt mensen hun dromen in. Letterlijk. Je gaat de bus in en praat met mensen (die je helemaal niet kent) en die gaan samen met jou brainstormen over jouw droom en dit concretiseren. Welke stappen zou je kunnen nemen? Wie heb je daarvoor nodig? En dan blik je het in. In een blik wat drie maanden houdbaar is. Want na drie maanden moet je droom ‘uitkomen’, die blik je dan uit en reflecteer je. Heb je je doel behaald? Is je droom uitgekomen? Heb jij gewerkt aan jezelf? Om jezelf dichterbij jouw droom te laten komen? Om gelukkiger te worden eigenlijk.

Zelf bleef ik eerst erg op de achtergrond. Je denkt; maar Ellie, jij bent zo open’. Ja, online. Maar offline, houd ik veel voor mezelf. Ik luister liever. Tenminste, op het eerste gezicht. Ik observeer eerst voordat ik mezelf bloot geef. Een kat uit de boom kijker dus. Als je me echt kent, laat ik me zien. Dan ben ik eerlijk, open, direct. Daarvoor is het maar wachten tot ik je binnenlaat.

Maar in de bus vertelden ieder zijn droom. En dat is kwetsbaar. Wat wil jij nu echt? Vraagt iemand jou dat uberhaupt? Word dat uberhaupt gevraagd? Je wordt verwacht om je school af te maken, een baan te zoeken en ergens kinderen krijgen en ga zo maar door. Maar wat beweegt jou? Waar sta jij voor op in de ochtend?

Ik moest er ook goed over nadenken. Wat kan ik verwezenlijken in drie maanden tijd? Ik heb al eerder mijn dromen uit laten komen. Mijn blog was er een, de halve marathon was een ander. Mijn depressie onder ‘controle’ krijgen was ook een doel. Maar nu? Nu ben ik meer dan een jaar verder. Ik ben in september 2015 180 graden omgedraaid, ik ben radicaal veranderd. Onder ander drie maanden alcoholvrij geweest, de halve marathon gelopen voor MIND, mijn blog opgezet, mijn eigen Loop Depressievrij Team, een tussenjaar genomen en gereflecteerd op mezelf. Ik voel en denk als een ander mens. Ik heb echt mijn doelen behaald toen. De brief die ik me mezelf toen schreef, hoe ik mijn leven wilde lijden een half jaar later, is uit gekomen. Een halfjaar later las ik die brief en werkelijk waar was alles waar. Ik had mijn droom waar
gemaakt. Maar nu? Een jaar later, wat wil ik nu?

In de bus gingen we brainstormen en al snel werden er connecties gelegd. Mensen die mij wilden helpen met mijn droom. Loop Depressievrij verder brengen. Want eerst was het een uitlaatklep voor mij. Een creatieve uitlaatklep om mijn emoties te delen. Soms vraag ik me af waarom ik mijn blog ben begonnen. Het is een doorlopend project wat nooit af is. En ik ben perfectionistisch, dus eigenlijk is het nooit goed genoeg. (Wat erg vervelend kan zijn.)

Maar door een dag met de VIP bus mee te rijden en mijn droom in te blikken, realiseer ik me dat iedereen een reden heeft waarom ze opstaan. Iets wat hen beweegt. En mensen willen elkaar helpen, als je het maar toelaat. Als je je bloot geeft, willen anderen jou met jouw droom helpen. Denk eens goed na, wat is jouw droom?

Weet je wat jouw droom is? Durf dit te delen, schrijf het op, blik het in, maak het tastbaar en deel jouw droom, gebruik je netwerk en maak concrete plannen hoe je stappen kan ondernemen. En wie weet zie ik je op 12 januari, want op die dag willen we iets tofs neerzetten.

En wie weet kan ik over drie maanden mijn droom uitblikken en zeggen; ja, ik heb het weer geflikt. Ik durf niet alleen te dromen, maar ik maak ze ook waar. Telkens weer.

image1-15

2 thoughts on “Een blik op de toekomst. Wat is jouw droom?”

  1. Wat superleuk om te lezen. Ik ben nu met iets soortgelijks bezig, droomdoelen opschrijven, wat heb ik daar voor nodig en met wie kan ik netwerken. Mijn droom is om een Mindful Run/coaching bedrijf op te zetten in Emmen. Maar ik heb totaal geen ervaring dus vind het nogal eng, ik heb mijn instructeursdiploma gehaald en that’s it. Geen business ervaring, niks noppes nada. Hoe pak je zoiets aan? Lastig, maar ik ben aan het brainstormen en deel met mensen mijn ideeën. Zo kom je stukje bij beetje dichter bij je doel. Ook al doe ik er 5 jaar over ik neem de tijd die ik nodig heb. Jij zou een inspiratiebron kunnen zijn! Groetjes Femke

    1. Hoi Femke,

      Dankjewel! Ik denk dat je zeker op de goede weg bent! Zo deed ik het ook. Mijn doelen opschrijven en eronder welke stappen ik moest nemen om dichterbij mijn droom te komen. En inderdaad netwerken! Gebruik je omgeving, want je kan het niet alleen. We hebben elkaar nodig en iedereen heeft zijn krachten, bundel die krachten en je komt er veel sneller! 😉 Succes!
      Groetjes, Eleanor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *