Vorige jaar heb ik het niet echt gedaan. Oké, mijn doel voor 2016 was wel om mijn eerste halve marathon te lopen. Uiteindelijk heb ik er zelfs drie gelopen. Bizar. Maar ik vond het zo leuk en ik keek er zo naar uit, dat ik voor 2017 ook maar gewoon hardloopdoelen heb opgesteld. Ik ben ontzettend benieuwd wat die van jouw zijn, dus laat het me weten!

Een nieuwe pr op de halve marathon.
Afgelopen jaar liep ik mijn eerste halve marathon, in oktober liep ik er twee achter elkaar. Maar elke keer boven de twee uur en wat lijkt het me leuk om ‘m in twee uur te lopen. Ik hoop dat het tijdens de City Peer City gaat lukken, want dan gaat een medehardloper die ik ken haas zijn op de halve marathon, dus dat zou een ideaal uitkomst kunnen zijn! Ik heb in ieder geval genoeg mogelijkheden voor aankomend jaar, want ik denk dat ik zo’n 4 halve marathons op de planning heb staan!

Een persoonlijk record op de 10km
Ik hou niet van snel lopen, ik ben geen sprinter, maar wat zou ik graag de 10 kilometer onder de 55 minuten willen lopen. Mijn persoonlijk record staat nu op 58:25 min, maar ik zou zo graag ietsje sneller willen worden. Tot nu toe heb ik dus maar een paar minuten van mijn pr afgehaald (mijn eerste 10 staat namelijk op 1:06 min), dus zou mooi zijn als ik weer een paar minuten eraf kan halen!

Mijn eerste hele marathon lopen
Ja, ik ga het echt doen. Mijn eerste hele marathon. Ik heb gekozen om dit in mijn geboortestad Eindhoven te doen. 8 oktober 2017 wordt de dag dat ik (hopelijk) 42,195 kilometer loop.  Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, dat ik überhaupt het idee zou krijgen om een marathon te lopen, maar het is zo. Ik heb er nu al ontzettend veel zin in.

Meer hardloopdoelen ga ik niet opstellen voor het hardloopjaar 2017! Dit zijn er voor mij  denk ik wel genoeg. Welke hardloopdoelen stel jij voor jezelf?

Fijn hardloopjaar gewenst!

Fotocredit: Fleur Joesten

8 thoughts on “Mijn hardloopdoelen voor 2017”

 1. Hey Eleanor,
  Mooie doelen heb je gesteld voor jezelf. Moet ook wel lukken met al die wedstrijden (en je eigen haas) in het vooruitzicht.
  Zelf wil ik ten eerste blessurevrij lopen. Heb de laatste tijd wel wat vaker last van pijntjes. Om dit te bewerkstelligen wil ik eventueel nog wel een clinic looptechniek volgen.
  Maar naast dat ook graag mijn pr op de 10 km verbeteren (<50 m.)
  Dit jaar heb ik ook mijn eerste halve marathon gelopen. Volgend jaar wil ik er nog een aantal lopen en dan liefst weer een nieuw pr neerzetten. Ook het trailrunnen wil ik blijven doen en uitbouwen naar de halve marathon afstand.

  Jij ook een fijn hardloopjaar gewenst!

 2. Ja leuk doelen ga na een jaar met blessures hielspoor. Ben er bijna vanaf een paar kleine wedstrijden doen en ga denk ik ook voor de marathon EINDHOVEN die is toch wel gezellig. Mijn tweede dan. Maar belangrijk heel te blijven.

 3. Wauw, wat een mooi doel. Zelf wil ik ook mijn eerste marathon lopen, maar dan al in april in Rotterdam. Heel erg spannend om zo’n groot doel te hebben. Veel succes en plezier met trainen alvast!

 4. Mijn doel is om enkele trailrun loopjes te organiseren in omgeving Bergen op Zoom. Veel fijner dan op het asfalt hoor!
  @Eleanor: welkom om ook een keer bij ons clubje aan te sluiten en voor een trail van 15 KM (zonder asfalt).
  Het is heerlijk om door de natuur te lopen.
  En natuurlijk loop ik ook dit jaar weer de marathon Trail By The Sea.
  Cheers!

 5. Hee Eleanor,

  Eerst even zeggen dat jij fantastisch bezig bent.
  Zag je voorbij komen op instagram en zo ben ik een beetje bij jou terecht gekomen. En ben ik op je site gaan lezen.

  Mooie doelen en ook deze ga jij afvinken.
  Zelf ga ik dit jaar voor het eerst een halve marathon lopen tijdens een evenement. Ben benieuwd hoe dat is.
  Zou dan ook nog wel is een hele marathon willen doen alleen moet ik daar misschien nog wat motivatie voor zoeken.
  Heb je tips ? Haha

  In ieder geval succes dit jaar.
  Je bent goed bezig rammer.

 6. Leuk dat je in Eindhoven de marathon gaat lopen! Woon je hier niet meer? Mijn vrouw, kind en ikzelf wel. Ik ben ook benieuwd naar waarom je Instagram naam Loopdepressievrij is… Mijn doelen… ik wil nog 4KG kwijt en dat gaat zeker lukken met 2 marathons in de planning + goede voeding. Rotterdam wil ik op ontspannen wijze mijn PR verbeteren. En ik een najaarsmarathon mij kwalificeren voor de Boston marathon. Verder zou ik graag progressie zien op de 5K, 10K en halve marathon. Ik wil mensen blijven motiveren en inspireren door mijzelf te blijven. Een wedstrijd in een buitenland zou ook heel leuk zijn. Verder mijn sportrelaties versterken met andere positieve sporters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *