Elke dag weer hetzelfde, je gaat naar je werk/school en neemt weer twee slappe boterhammen mee. Maar ben je er blij mee? Nou, ik niet. Niet bepaald iets leuks om naar uit te kijken halverwege de dag en eigenlijk smaakt het ook gewoon nergens naar.

Dus iets anders eten dan twee boterhammen met kaas bij de lunch? Yes, we can! En is dat dan ook een gezonde lunch? Ja, natuurlijk! En kan ik dat dan zonder al te veel moeite maken en meenemen? Ja, hèhè… ik houd ook niet van te veel moeite. Met deze gezonde lunch tips eet je lekker, gezond en zonder te veel gedoe elke dag van de week een gezonde lunch. Bon appetite!

Salade
Salades zijn mijn favo lunch gerecht. Bijna dagelijks kijk ik ’s ochtends voor mijn werk in de koelkast en mix & match ik een salade bij elkaar. Volgens recept? Nee, ik doe maar wat. Echt. Dit kan bijna niet fout gaan. En ik ben gewoon niet zo van recepten volgen. Vind ik te veel gedoe. Als ik aan het begin van de week boodschappen doe, koop ik altijd de basisdingen in. Ik neem sla of verse spinazie als basis, tomaat en komkommer gaat er vrijwel ook altijd in. Qua andere vulling kun je denken aan: avocado, paprika, bosui, een appeltje, een eitje… En vervolgens kies ik nog uit iets als tonijn (uit blik), gerookte kip/zalm of makreel. Of ik ga voor vega en doe er een kaasje in (hüttenkäse, feta, geitenkaas…). Noten of pitten erbij voor extra eiwitten en een bite. Jammie.

Dus als je je weekboodschappen gaat doen. Bedenk dan wat wil ik deze week in mijn salade? En zo kan je dus elke dag een nieuwe/interessante/gevarieerde gezonde lunch meenemen!

Voor mij is zo’n salade meer dan voldoende, maar is het voor jou te weinig, dan kun je ‘m vullender maken met bijv. quinoa, pasta of couscous. Kook dan aan het begin van de week een bak en zet deze in de koelkast. Zo neem je er dagelijks een paar eetlepels uit en is je maaltijdsalade een feit.

Maar nu is de vraag – hoe neem je dit nou mee? Je kan gewoon een tupperware bakje gebruiken en daar een vork/lepel/mes bijdoen, maar ik merkte dat ik vaak dan mijn mes en vork vergat… Zelf heb ik dus na een tijdje een lunchbox to go aangeschaft. Ja, echt. Een lunchbox to go!

Waar je deze briljante salade to go bakjes vindt? Bij de Blokker heb ik die van mij aangeschaft en kost maar 6,99 euro. Bestaat uit twee lagen. Onderste laag zit de sla etc. Tussenin zit er een ‘verborgen’ plastic mes en vork en bovenste laag stop je dingen die je pas als je het gaat eten erin wilt doen. Zo zit er dus ook een apart klein bakje voor je dressing. Pérfect toch? 🙂

2015-11-09 13.31.03

Deze salade heb ik ook in de ochtend bedacht en bestaat uit:

  • Chorizo
  • Groene olijven
  • Paprika
  • Cherrie tomaten
  • Komkommer
  • Kikkererwten
  • Zonnebloempitten
  • Bladspinazie

En wat neem jij mee als lunch to go? Een saaie boterham of een heerlijke salade?

 

0 thoughts on “Health: Gezonde lunch to go”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *