Iets waar ik elke dag tegen aan loop is genoeg groentes eten. En wil je echt genoeg groente eten op een dag, dan zou je eigenlijk bij twee maaltijden op de dag een portie groente moeten toevoegen. Het drinken van een groene smoothie maakt dit doel een stuk gemakkelijker.  Een handige manier om die extra gram groente binnen te krijgen is dus om je overige groentes in een smoothie te stoppen!

Wat zijn groene smoothies?

Je kent waarschijnlijk de ‘gewone’ smoothie wel. Een drankje, gemaakt van fruit, uit de blender. Soms met yoghurt of melk erdoor, soms gemengd met jus d’orange. Smoothies komen in allerlei kleuren: roze (bijvoorbeeld met veel aardbeien) tot geel (mango, ananas en banaan.) Groene smoothies krijgen hun kleur door het toevoegen van groente.

Wat je verder nodig hebt?

Groente. Maar met alleen maar groente maak je wellicht geen overheerlijke smoothie. Waarschijnlijk zal je wat water, yoghurt of sap toe moeten voegen om de smoothie drinkbaarder en zoeter te maken. Vaak voeg ik er fruit aan toe om het zoeter te maken, bijvoorbeeld bananen, blauwe bessen, kersen, ananas of mango.

Omdat sommige rauwe groentesoorten wat lastiger te verwerken zijn, is het belangrijk dat je een blender met een sterke motor gebruikt. We willen natuurlijk niet hebben dat onze blender sneuvelt door het blenden van een stronkje broccoli! Check voordat je een blender gaat aanschaffen of de machine bestand is tegen het crushen van ijs. Als dit het geval is, dan kan hij zeer waarschijnlijk ook rauwe groente aan!

Hoe ik mijn groene smoothie opbouw:

Hier een aantal groentes die ik gebruik zijn spinazie, bleekselderij, broccoli, boerenkool, slasoorten en komkommer.

Mijn smoothie bouw is dus op uit een of twee stuks groente, yoghurt/water, een stuk fruit en was ‘superfoods’ als chiazaad, lijnzaad en ga zo maar door!

Tips:

Experimenteer met groente die je normaal niet zo snel zou eten. Het zal je verbazen hoe lekker je bleekselderij of snijbiet ineens vindt, nu je het in een smoothie drinkt.

Daarnaast is het slim om altijd wat water toe te voegen omdat het vaak een soort dik pap wordt en moeilijk is om weg te drinken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *