Gister was de (her)opening van de Asics Flagstore in Amsterdam. Via Petra Kerkhove (Asics Frontrunner) werd ik uitgenodigd om dit evenement bij te wonen. Samen met vele andere hardloopliefhebbers stonden we gister om de nieuwe collectie en winkel te zien. Met Mari (Rocker naar Runner) had ik afgesproken om samen de trein te nemen. Ik had slecht geslapen en had eigenlijk helemaal geen zin om sociaal te doen. Het liefst wilde ik mezelf verstoppen onder een dekentje met chocola. Maar nee, we zijn bikkels, dus we gaan gewoon! Van te voren at ik nog wat Tony’s om mezelf op te peppen. Hielp niet echt. Nou, misschien als ik Mari zie voel ik me vrolijker. Maar nee (sorry Mari), ik was nog steeds niet in de stemming.

Eenmaal aangekomen kregen we een hapje en een drankje. Lekker! Ik sprak met wat andere hardloopbloggers en we kregen een introductiepraatje over waar Asics voor staat. ‘Sound Mind, Sound Body’, want hardlopen dat helpt je om beter te voelen. Ja, daar sta ik helemaal achter. Door hard te lopen voel je je beter. En ook hier kwam ik gister achter. We gingen namelijk een funrun van 5 kilometer lopen met zijn allen. Door het Vondelpark en over de Herengracht banjerend, merkte ik dat mijn humeur verbeterde. Wow…. De hele dag voelde ik me moe, futloos en gewoon totaal niet in een sociale bui. De eerste paar kilometer wilde dus ook alleen stoppen (ik moest ook nodig naar de wc). Toch na mate de kilometers voorbijgingen, wilde ik kletsen, begon ik te lachen en maakte ik een praatje. De 5 kilometer naderde zijn einde, maar ik wilde door. Dit was heerlijk om zo met een groep te lopen! Sommigen kletsten, anderen wilden liever niet praten, het was allemaal prima. Een ding was in ieder geval zeker, we wilden lopen en dat wilden we samen doen.

Toen we terugkwamen en een heerlijke smoothie kregen, zeiden anderen tegen me dat ze merkte dat ik energieker was. Ik legde uit dat ik eigenlijk totaal niet in een sociale bui was en moe was, maar dat die 5 kilometer mijn humeur compleet had omgedraaid. Het is gek, maar hardlopen werkt toch elke keer. Ook al heb ik er geen zin in, mezelf over die drempel heen slepen en gaan werkt. Dat het me nog steeds verbaasd weet ik niet, maar toch, soms denk je dat je gewoon het beste onder de dekens kan kruipen. Ik kan je vertellen: nee, je hardloopschoenen aantrekken. Dat is pas een goed idee!

Oh ben je een keer in Amsterdam? Ga dan vooral even langs de Asics Flagstore. Ik moest mezelf gister echt inhouden, maar ik wil zowat alles kopen! (Iets met hardloopschoenenverslaving.)

3 thoughts on “(Her)opening van de Asics Flagship Store”

  1. Jouw verhaal is zo herkenbaar. Ook ik mis nog wel eens ernstig de motivatie om te gaan lopen/trainen. Achteraf ook altijd weer blij dat ik wel gegaan ben. Ik moet wel bekennen dat ik dan het liefst samen met anderen loop.

  2. Nice, niet voor niks dat 20min hardlopen staat aan een antidepressiva. Net als 20min fysiek samen zijn met anderen 🙂
    Oxytose en Endorfines vliegen door je lijf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *