Het leven kan ingewikkeld zijn. Hardlopen niet. Er is een duidelijk begin en einde, je zet de ene voet voor de ander. Je begint met je schoenen aantrekken, veters te strikken en eindigt bij een bepaald eindpunt, dit kan je voordeur zijn, je fiets of de auto. Je ziet bij hardlopen ook snel resultaten. In je werk, studie of in je leven zie je de resultaten van je inzet niet altijd en dat geldt ook voor de eventuele beloning. Bij hardlopen werkt dat anders, je loopt een bepaalde afstand en de week of maand daarop (als je dus gestructureerd bent blijven trainen), merk je al snel dat het makkelijker/sneller/beter gaat.

Hardlopen biedt duidelijke voordelen. Als we hardlopen voelen we ons beter en zien we er beter uit. Op hardlopen kun je rekenen, het stelt je niet teleur. Je hardloopschoenen zullen er altijd voor jou zijn. Door weer, wind en regen, als jij je best doet, als je jezelf de discipline en geduld oplegt om hard te lopen, dan zal het zijn vruchten afwerpen. Je zult iets bereiken en je zult gaan genieten. Allemaal omdat je weer gaat geloven in jezelf, in je eigen lichaam,  in jezelf.

Door hard te lopen groeit je gevoel van identiteit en zelfwaarde. Je leert hierdoor je grenzen te herkennen en te bewaken. Wat weer meer balans creëert. Hardlopen zal je gedachtes tot rust brengen en stress helpen verminderen. Het geeft je motivatie, inspiratie en kracht. Kracht om tegen die pieker gedachtes en doelscenario’s te vechten.

Vertrouw mij. Je zult weer genieten van de kleine dingen, de kracht vinden, de motivatie vinden om te willen leven. Je zal vol bewondering om je heen gaan kijken, alsof iemand weer kleur heeft gegeven aan de bomen. JE zult de bladeren aan de bomen weer kunnen bewonderen en de vogeltjes weer horen fluiten.

Hardlopen is simpel en het maakt het leven ook simpel.

Loop je mee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *