De regen tikt tegen de ruit en de wind waait langs de gevel. Niet de beste weersomstandigheden om buiten een rondje hard te lopen.
Op dit soort momenten kun je besluiten om af te haken… Dat dacht ik namelijk ook vandaag. Het was 5 graden buiten en de wind voelde ijskoud aan. Toch maar niet gaan? Helaas dat was geen optie, want wie had zich ook al weer bedacht om zich in te schrijven voor een halve marathon? Oh ja.. Dat was ik..

Ik had er vrij weinig zin in toen ik naar buiten keek. Maar ik moest. Ik ging niet weer mijn hardloopschoenen een winter lang verwaarlozen. Wat mij op zo’n moment hielp? Mijn hardloopmaatje. Iemand die zorgt dat ik de deur uitstap. Samen sta je namelijk sterker. Dus gewoon die hardloopschoenen aantrekken en de regen in gaan. Want ik ben tenslotte niet van suiker gemaakt…

Natuurlijk ben ik wel een meisje en kon ik daarop mijn outfit kiezen. Mijn nieuwe winter hardloopbroek en muts konden eindelijk uit de kast.  Zeker een aanrader als je buiten gaat rennen in de kou! Als hardloper moet je voorbereid zijn op alle weersomstandigheden en daar hoort natuurlijk een winter hardlooplegging en een hardloopjack bij. Want hardlopen in je regenpak is niet bepaald een aanrader. Maar zeker om niet te vergeten. Een muts! Je verliest namelijk 40 procent van je lichaamswarmte via je hoofd. En niemand zit straks te wachten op een ijshoofd.

Kortom gingen mijn hardloopmaatje en ik met onze mutsen op de deur uit en trotseerden we de regen. Iedereen die we voorbij liepen, keek ons met bewondering aan. Nou dan voel je je toch bad ass. Na ons loopje waren wijzelf ook erg tevreden over onze prestatie. We can stand the rain!

69ce7a6561f623f5d25878af96f26f29
Bron: Tumblr

Nog een ander leuk feitje over rennen in de regen. Je wordt minder nat van rennen dan van lopen in de regen! Geloof je me niet? Bekijk onderstaande filmpje maar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *