Nooit dacht ik dat het dan daadwerkelijk zou komen. Ik. Afstuderen. Zou het echt werkelijk waar zijn? Op dit moment ben ik volop bezig met mijn eindproject en als dat klaar is en ik het heb gehaald. Dan ga ik naar LONDEN!!!!!! Om stage te lopen bij NOS. Bizar.

Het was altijd een droom van mij. In het buitenland studeren of werken. Maar elke keer kwam het er niet van. Voornamelijk door mijn depressies. Ik wilde wel, maar dan kwam er weer iets tussen of ik durfde het niet. Angst. Uit je comfort zone gaan. Dat is ongelofelijk eng. Maar je leert er wel ontzettend veel van.

Toen ik 16-17 was, was ik samen met mijn moeder ook van plan om een jaar High School te doen. Alleen dat ging niet door. Mijn moeder overleed en ons hele leven was compleet veranderd. Dan denk je niet aan reizen. Je denkt alleen: overleven. School afmaken, studeren, overleven. Vorig jaar toen ik een tussenjaar nam, kreeg ik vaak de vraag of ik op reis ben geweest. Alsof dat standaard is. Een halfjaar backpacken. Alsof iedereen daar het geld voor heeft? Ik vind het ook erg vervelend wanneer mensen dat vroegen. Ik zei: nee ik was ziek. Leuk he? Dat is pas een avontuur.

Maar nu is het dan eindelijk mijn kans. Nu mag ik ook naar het buitenland. Ene kant vind ik het wel dood eng. Ik denk steeds: Maar wat als ik het helemaal niet leuk vind? Wat als ik heimwee krijg? Wat als ik Engeland helemaal niks vind? Van afkomst ben ik Brits, maar wat als ik Groot-Britannie helemaal niks vind? Wat ben ik dan? Ja, er gaan allerlei dingen door je hoofd als je zo’n grote stap neemt.

Toen ik een tussenjaar nam, wist ik ook niet of ik een goede keuze maakte. Maar toen dacht ik: dit wordt een jaar van zelfontwikkeling. Ik ging naar de bieb en pakte alle boeken die ik maar kon vinden over depressie. Zo kwam ik ook op het boek Depressievrij. Waar ook dus mijn blognaam vandaan komt.

Besluiteloosheid

In dit boek was er een hoofdstuk over besluiteloosheid. Keuzes maken. De angst die je voelt en de besluiteloosheid die heerst als je depressief bent. Maar iedereen kent besluiteloosheid wel. Moet je A of B kiezen? Maak ik wel de juiste keuze? Is dit wel verstandig? Wat als het misgaat? In het boek sprak de auteur over beslissingen zien als experimenten. Je weet de uitkomst niet. Je hebt een hypothese da iets gaat zoals je hoopt dat het gaat. Daarom kies je namelijk ook deur B bijvoorbeeld. Je denkt dat achter die deur iets zal zijn. Als je geen een van de deuren kiest en dus blijft staan, gebeurt er geheid niks. Ja, dat wil je ook niet toch?

Maar dan kan je dus ook niet boos op jezelf zijn als je toch de verkeerde keuze hebt gemaakt. Je deed het niet expres. Je koos deur B omdat je dacht dat dat een bepaalde uitkomst zou hebben. En misschien is dat ook zo, maar misschien ook niet. Het is een experiment. Mislukt het experimenten dan heb je er ook weer van geleerd. Wetenschappers doen het ook niet in een keer goed. Ze herhalen het experiment keer op keer en verfijnen dan hun onderzoek. Gaandeweg vind je het antwoord.

Misschien ga ik Londen verschrikkelijk vinden, misschien wil ik zo snel mogelijk terug. Misschien wil ik blijven en werk vinden in Londen. Wie weet. Het enige wat ik nu wel weet, is dat ik wel een beetje klaar ben met Utrecht. (Sorry Utrecht. Je bent en blijft nog altijd mijn stadje, maar ik ben wel even toe aan iets nieuws.) Ik heb zin in een avontuur. Ik heb zin om de wereld te zien. En er is niks in Utrecht of Nederland wat me nu tegenhoud. Dus waarom niet? We gaan er gewoon voor! Here we come LONDEN!

 

2 thoughts on “En dan ga je naar Londen”

  1. Je zal London geweldig vinden.. Ik woond sinds Augustus in Peterborough, UK en ben vaak ik London te vinden.
    Vind het echt een geweldige stad en je zal het ook zeker leuk vinden. Ik woon de afgelopen 5 jaar in het buitenland en elke 6 maanden op een andere plek, deze gevoelens zijn heel normaal. Ik denk altijd, ik ben zo weer thuis als ik het niks vind. Dan heb je het geprobeerd en het werkte niet, jammer maar volgende keer beter.

    Je gaat het geweldig doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *