Het is even stil geweest op mijn blog en social media. Door drukte en werk schoot het even bij in. Daarnaast ben ik  minder social aanwezig, omdat mijn kuitblessure weer begon op te spelen (iets met minder mogen hardlopen en alleen in het donker kunnen hardlopen waardoor je geen goede selfies kan maken). Maarrr… dit maakt het allemaal goed! Want ik ga in samenwerking met MIND een run in Utrecht organiseren!

Wat zeg je? Een hardloopevenement? Nee, het is geen officiële wedstrijdloop, maar een sponsorloop om aandacht te vragen voor depressie. En welke dag is toepasselijker dan op Blue Monday? Nou, zo dacht ik er ook over. “Maar ik kan helemaal niet hardlopen’, ‘maar ik kan de motivatie niet vinden’ of ‘hoe begin ik nou met hardlopen als ik depressief ben? Nou, simpel. Precies zoals ik het ook deed. Trainen en een doel stellen. We hebben nog twee maanden de tijd en in die tijd kan een beginner (of gevorderde) prima 5 kilometer of 10 kilometer opbouwen. En wat is nou een beter doel dan op 15 januari samen met mij 5 of 10 kilometer hardlopen en depressiviteit bespreekbaar te maken?  Samen met mij loop je een rondje van een (5 kilometer) of twee (10 kilometer) rondjes door de bossen van Utrecht en maken we samen depressiviteit bespreekbaar.

Met deze run willen we geld ophalen voor het uitbreiden en doorontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. Voor € 200,- kan namelijk 1 persoon het hele jaar deelnemen aan zo’n groep. Aankomend jaar moeten deze supportgroepen weg omdat er niet genoeg geld is. En zo’n supportgroep biedt ongelofelijk veel houvast voor mensen met depressies. Het zou wat zijn als dat weg zou gaan toch? 

Niet voor niks heb ik deze blog twee jaar geleden opgestart om meer met elkaar te praten over depressiviteit. Ik heb zelf ervaren hoeveel steun het kan zijn om te praten over je depressie. Dus als je zelf met een depressie kampt of iemand in jouw omgeving hiermee worstel, loop met mij mee en samen kunnen we elkaar helpen en zorgen we dat we beter over onszelf voelen. Doe je mee? Aanmelden kan via deze link.

Binnenkort maak ik het parcours bekend en zie je waar we rondom Utrecht gaan hardlopen. Ik geef je een hint: het is in de bossen (en een van mijn favoriete hardlooproutes).

Fotocredit: Fleur Joesten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *