Het is 2018!  Wat vliegt de tijd. Serieus. Dan is even stil staan bij afgelopen jaar wel goed. Ook al is het al een aantal dagen 2018, beter laat dan nooit toch? Realiseren waar je nu sta en waar je nog heen wil. Maar vooral even stilstaan en net zoals vele anderen doe ik dit door middel van een blogpost met mijn hoog- en leerpunten van afgelopen jaar:

1. Hoogtepunt: 2017 in het algemeen! Afgelopen jaar was, denk ik, een van de mooiste jaren uit mijn leven. Ik heb afgelopen maand wel eens tegen mijn vriendinnen gezegd dat ik het gevoel heb dat ik droom en in mijn arm moet knijpen om te checken of het allemaal wel echt waar is, want het is echt een heel goed jaar geweest voor mij. Ook al ging begin van 2017 een beetje stroef (afstuderen, medicatie switchen, blessure) is alles dubbel en dwars ontzettend goed gekomen en kan ik nu echt zeggen: ik ben gelukkig!

2. Leerpunt: het leven kent ups en downs. Dat vind ik nog steeds lastig. Als ik een baaldag heb, ben ik vaak bang dat ik een terugval krijg. ‘Word ik weer depressief? ‘Oh nee, ik voel me niet zo top’ ‘wat als de depressie terugkomt’? Gedachtes die af en toe door mijn hoofd spoken. Maar ik weet nu ook dat een baaldag erbij hoort en dat dat oké is. We kunnen niet altijd blij zijn.

3. Hoogtepunt: In de Runner’s World staan. Een droom die uitkomt. Ik lees/heb een abonnement op de Runner’s World sinds ik hardloop (dat is nu bijna 4 jaar?). En eind 2016/begin 2017 werd ik benaderd of ik in de Runner’s World wilde staan, nou dan heb is daar maar een antwoord op! JA! Daarnaast werd ik ook nog door Joyce Bongers gefotografeerd. Dreams do really come true!

4. Leerpunt: Open zijn naar de wereld. Soms vind ik het lastig hoeveel mensen mijn blog lezen en twijfel ik of ik bepaalde dingen wil delen. Toch zou ik niet weten wat ik zonder mijn blog zou moeten. Door open te zijn is er een enorme last van mijn schouders af en durf ik mezelf te zijn. Daarnaast krijg ik er ontzettend veel energie uit en ben zo blij met hoeveel mensen ik al heb geholpen door middel van mijn blog.

5. Hoogtepunt: Mijn eindstage bij de NOS in Londen lopen. Ik wilde altijd al een deel van mijn studie in het buitenland doen en dat is dan eindelijk gelukt! Door mijn depressie dacht ik vaak dat het niet meer mogelijk zou zijn. Ik heb veel dingen moeten opgeven om beter te worden, maar dat dit toch is gelukt word ik erg blij van. Ik heb tijdens mijn stage en periode in Londen ook enorm veel geleerd over mezelf waardoor ik nu sterker in mijn schoenen sta. Een absolute hoogtepunt dus!

6. Leerpunt: Je kan niet alles tegelijkertijd doen. Tja, ik dacht dat ik ook wel voor een marathon kon trainen als ik mijn eindstage in het buitenland liep, maar het bleek toch te veel voor mijn lichaam. Lastig, maar je leert daardoor ook prioriteiten te stellen.

7. Hoogtepunt: afstuderen! Na zes jaar (inclusief twee tussenjaren) eindelijk afgestudeerd als Journalist aan de Hogeschool in Utrecht. Fantastisch gevoel!

8. Leerpunt: Kijk altijd vooruit als je loopt, anders loop je misschien tegen een paal aan..

9. Hoogtepunt: in de Women’s Health! In het oktober-november blad van 2017 werd ik geïnterviewd voor de Fit Journey rubriek. Hoe en wat? Dat lees je hier.

10. Leerpunt: als ik ga samenwerken moet ik goede afspraken maken. Ik ben nog niet zo lang bezig met bloggen en voel me af en toe nog wel een vreemde in het “bloggerswereldje”, maar ik heb me ook gerealiseerd dat ik met mijn social media bereik heb en ook dat ik hier door anderen niet zomaar gebruikt in wil worden. Duidelijke afspraken dus.

11. Hoogtepunt: Team Loop Depressievrij. Aangezien het zo’n succes was werd ik weer door MIND gevraagd om een team op te zetten en geld in te zamelen door middel van hardlopen! Wat een geweldige ervaring en wat heb ik leuke nieuwe mensen weer mogen ontmoeten.

12. Hoogtepunt: verliefd worden op een hele lieve, leuke, grappige, knappe, sportieve slijmslijmslijm jongen. Ik praat niet veel over mijn liefdesleven, maar toch wilde ik dit even delen, want dat ik weer verliefd kon worden en me helemaal kon openstellen naar een ander vind ik toch een hele grote hoogtepunt.

13. Hoogtepunt: ik heb een hele leuke samenwerking waar ik (nu) nog niks over mag verklappen, maar zodra ik meer weet laat ik het weten!

En dat was mijn 2017 in een notendop! Ik hoop dat jij ook de tijd hebt genomen om stil te staan bij jouw hoogte- en leerpunten van afgelopen jaar. Een jaar waar van alles is gebeurd. Ik kijk er naar uit om weer vol enthousiasme door te bloggen het komende jaar. Er komen allerlei leuke dingen aan, dus ik hoop dat jij met plezier mijn blog blijft volgen!

3 thoughts on “Mijn hoogte- en leerpunten van 2017”

  1. Hoi,
    Wat super om te lezen dat je een goed jaar hebt mogen meemaken!
    Ik hoop dat 2018 een TOP jaar voor je wordt, en stiekem ook een beetje voor mijzelf.
    X-Ray

  2. ‘K heb sinds uwe vorige blog eens nagedacht over mijn hoogte- en leerpunten van 2017 en ik kan niet echt op een hoogtepunt komen, er zijn wel goeie dagen geweest maar om dan over hoogtepunten te spreken vind ‘k dan weer iets te overdreven. Wat deze blogpost betreft kan ‘k mij wel vinden in punt 2 en 4 en dan vooral punt 4. Voor de rest is het leuk om te lezen dat het zo’n goed jaar is geweest voor u en hopelijk wordt 2018 even goed of zelfs nog beter .

    Groetjes .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *