Soms heb ik geen motivatie.. Maar ik merk dat door bijvoorbeeld alvast mijn hardloopkleren aan te trekken, dat ik al ‘sneller’ de deur uit ben dan als ik nog in mijn pyjama of normale kleren rondloop. Aangezien het ook weer moeite kost om je hardloopkleren uit te trekken EN je extra schuldig voelt wanneer je ze aan hebt getrokken en vervolgens niet gaat. Als je begrijpt wat ik bedoel? Dus dat is voor mij een goeie tip en houvast om toch te gaan sporten.

Maar wat helpt nog meer? Het idee dat mijn humeur vooruit gaat als ik heb gesport. CCab4DSVEAEvDvC

Hier nog 10 andere tips voor meer motivatie om te blijven sporten en gezond te eten: 

1. Blijf/maak het een gewoonte. Dus breng regelmaat in je sport en eetmomenten. Plan je trainingen elke week in rondom je andere afspraken of juist op vaste tijden. Dat je weet: om 8 uur ga ik hardlopen of naar de sportschool.
2. Hou het leuk voor jezelf. Wissel met oefeningen, setjes en herhalingen. Doe eens mee met een groepsles. Ik ga bijvoorbeeld nu beginnen met body pump omdat ik ‘gewoon’ herhalingen doen saai vind.
3. Motiveer en stimuleer je omgeving. Vertel vooral over hoe leuk het wel niet is om te sporten en gezond te eten. Of meld je aan bij een pagina op Facebook waar je met anderen kan praten over je sport. Hierdoor motiveer je jezelf ook weer.
4. Bikini body’s zijn gemaakt in de winter. Binnen 6 weken bikini ready is onzin. Sowieso klopt het ook niet. Je bent ready als je een body hebt en een bikini. Klaar. Maar wil je wat strakker zijn voor de zomer? Daar begin je nu mee. Door gezond te eten en regelmatig te sporten. Zo simpel is het. En uiteindelijk zal je ook geen yoyo effect krijgen!
5. Wees niet te streng voor jezelf. Van die eetbui kom je heus niet gelijk aan en is je hele ‘fit bodies are made in the winter’ niet verpest.
6. Wissel wat vaker af met je maaltijden. Maak eens van je ontbijt je lunch en andersom. Bereid je havermout eens anders, havermout met banaan en kaneel is bijvoorbeeld een fijne maaltijd voor het hardlopen! En ga vooral lekker aan de slag in de keuken met bakken!
7. Zorg er voor dat je voldoende slaap hebt. Het is best stormig weer opeens, de tijd is een uur vooruit gegaan. Da’s even wennen. Probeer vroeg naar bed te gaan, zodat je in de ochtend uitgerust wakker wordt en zin hebt in de dag! Doordat je uitgerust bent heb je én meer energie én minder zin om te snoepen!
8. Nog geen sportmaatje? Zoek die! Het is onwijs leuk en werkt motiverend om samen te sporten en aan doelen te werken!
9. MUSIC! Nieuwe muziek kan zorgen voor een extra energie of juist voor rust!
10. Hou je doelen realistisch. Je kunt niet van de één op andere dag je doelen behalen. Daar is discipline voor nodig en het gaat niet altijd zo snel als je wilt. Weet dat.

Heb je nog andere goeie tips om meer motivatie te creëren? Laat het me dan weten. 🙂 Hier onder nog een leuke!

bad-days-make-for-great-workouts-690540

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *