Hoe kan je meer genieten? Tegenwoordig hebben we het zo druk dat we vergeten waar we staan, waar we nu zijn. Te genieten van het moment. Iets wat voor mij ook dagelijks een uitdaging is en ook mijn motto die duidelijk getatoeëerd staat in mijn voet. Zodat ik er constant aan herinnerd kan word.
Maar hoe zorg je er dus voor dat je meer geniet? Zeker als je in een dip of depressie zit? Het moeilijkste dan is om te genieten, want als ik vanuit mezelf kan spreken, voelt elk moment als overleven. De dag doorkomen. Ik geef je tips om ook al voel je je zo slecht, toch iets te vinden waar jij (misschien niet nu), maar ooit hopelijk van zal kunnen genieten. In het nu.
1. Vind een passie
Een passie hebben, waar je je vrije tijd en energie in kan stoppen, waardoor je de tijd vergeet. Wat is jouw passie? Wat geeft jouw leven zin? Weet je het niet? Vraag het aan je vrienden, je ouders en iemand die jou een beetje kent. Waar was je helemaal vol van? Waar zou je graag jouw tijd aan besteden. Het is jouw leven, dus doe waar je plezier en voldoening uithaalt.

2. Stop met bankhangen
Sta actief en ondernemend in het leven. Dan doe je meer, ervaar je meer en dat maakt je emotioneel en mentaal rijker. Kies je doelen en maak je dromen waar. Ga ervoor. Blijf niet op de bank hangen, maar ga spannende en leuke activiteiten doen. Maak eventueel een bucketlist van de dingen die je graag zou willen doen en ga ermee aan de slag. Vink af wat je hebt gedaan. Dat draagt zeker bij aan hoe haal je meer uit het leven.

3. Volg succesvolle mensen
Streef je ernaar het maximale uit je leven halen? Laat je dan inspireren en volg  succesvolle mensen. Lees over hun activiteiten, kijk naar Ted Talks, woon inspirerende workshops bij, neem deel aan cursussen et cetera. Hun manier van leven, denken en doen kan als voorbeeld dienen. Je handvatten en tips aanreiken om zin te geven aan je leven en je gelukkiger te voelen.

4. Wees zachter voor jezelf
We zijn geneigd om strenger te zijn voor onszelf dan voor anderen. Waarom gun je die goede collega wel dat ze zich nog een keertje omdraait in bed, en dwing je jezelf na een beroerde nacht wél stipt op tijd op te staan? Stel jezelf de volgende keer dat je een verleiding op de lange baan schuift dus de vraag: zou je dat ook aanraden aan je beste vriend of vriendin?

5. Stel je zo nu en dan eens voor dat het de laatste dag van je leven is
Dat zet je prioriteiten op scherp. Kies je er ook dan voor om op kantoor te zitten, prima, dan haal je veel plezier en voldoening uit je werk. Denk je direct aan degenen die je liefhebt, doe dan eens iets wat voor een ander. Zoals de middag vrij nemen om je broer of zus te helpen met verhuizen, of je vriend te trakteren op een zelfgemaakt diner.

Ik hoop dat deze tips je helpen om wat meer te genieten van het moment zelf. We kunnen wel steeds bezig zijn met onze to do lijstjes voor de toekomst, maar eigenlijk draait het allemaal om dit moment. Want je weet niet wanneer het je laatste dag zou kunnen zijn. Zou zonde zijn als je dat voorbij gaat. Het is in ieder geval mijn levensmotto geworden.

Screenshot 2016-02-26 07.22.17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *