Vandaag is het Blue Monday. De depressiefste dag van het jaar. HELP!

Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Maar waar komt deze dag vandaan?

De vader van ‘blauwe maandag’ is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig of neerslachtig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Maar laten we daar even iets aan veranderen. Ik besloot het de Motivation Monday te noemen. Laten we proberen de week positief te beginnen en elke week een goede week te maken. Vergeet de katers of de ongezonde keuzes van het weekend. Het is een nieuwe week met nieuwe kansen. Om gezonde veranderingen te maken in je levensstijl of om eindelijk je doel te bereiken. Deze week bestaat de Motivation Monday uit anti blue tips: HOEZO EEN BLUE MONDAY?

Samen gaan we de meest deprimerende maand en de meest deprimerende dag van de week verslaan en elkaar motiveren om door te zetten. Voel je je down? Doe een extra setje in de gym, een extra kilometer op de hardloopschoenen, een extra half uurtje studeren, een extra gezonde maaltijd… En naderhand mag je jezelf belonen natuurlijk! Maak de maandag een leuke dag door De Blue Monday te verslaan!

Vanochtend stond ik al anderhalf uur in de sportschool om mijn blues weg te trainen. En ik help jou vandaag om de Blue Monday te doorbreken! Voel je je down? Maak een foto van jouw momentje, bijvoorbeeld in de sportschool, een quote, een maaltijd, kleding, noem maar op… En deel deze op Instagram of Facebook met de hashtag #nobluemonday. Zo motiveren we elkaar om samen de Blue Monday te verslaan.

blue-monday-quote

Hoe ik verder gemotiveerd blijf deze winter? Als ik in de supermarkt, loop ik altijd direct naar de groente/fruitafdeling, waar ik lekker gezonde snacks haal!


Wat ik nog meer doe, is op Instagram allerlei gezonde voeding en sportieve mensen volgen. Dat geeft mij de beste motivatie om deze winter gezond en fit te blijven en dus naar de sportschool te gaan, ook al is het koud buiten!
Wat ik ook heb gedaan, is een lekker ontbijtje maken om de dag goed te beginnen. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Oh ja, en natuurlijk een kopje koffie. Ook goed tegen depressies. 😉

Zo blijf ik lekker gemotiveerd om in de winter te blijven sporten en een gezonde levensstijl te behouden.

Heb jij nog een goeie tip  tegen de winter blues en de Blue Mondays? Laat het me weten! monday-to-friday-quotes-25-1105239_H091307_L

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *