Het is niet altijd simpel om steeds gemotiveerd te blijven. Ik wil vaak zat niet sporten, maar het is toch belangrijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je motivatie om het te blijven volhouden. Als je namelijk regelmatig jezelf blijft stimuleren en motiveren, wordt het alleen maar makkelijker. 😉  Hier een paar weetjes over motivatie!

Benjamin Bloom, een belangrijk pedagogisch deskundige, concludeerde na zijn studie van 120 succesvolle mensen – zoals concertpianisten, Olympische zwemmers en topsporters – dat een volgehouden motivatie en toewijding belangrijker is dan talent om aan de top te te komen!

Daarnaast motiveert sociaal contact mensen. Halloooo social media! Daarnaast helpt een sportmaatje/hardloopmaatje ook ontzettend. Dat kun je ook lezen in mijn blog over mijn hardloopmaatje. Het helpt mij in ieder geval enorm. Als ik al een tijdje geen hardloopfoto heb geplaatst denk ik: shit… Dadelijk gaat iemand vragen hoe vaak ik deze week heb hardgelopen of op hoeveel km ik nu zit… Sociale controle 😉

Dus sociaal contact motiveert mensen.En hoe beter we kunnen samenwerken met onze collega’s, vrienden, sportmaatjes, hoe beter onze prestaties zullen zijn. Dat blijkt uit een studie waarin de prestaties van 350 werknemers werden geëvalueerd. Teams waarin mensen positief over elkaar denken, presteerden beter dan teams waarin niet iedereen even goed met elkaar overweg kon.

Vandaag ging ik ook samen met iemand die ik heel erg mag, mijn teamgenoot/goede vriendin Jet hardlopen. Jet loopt pas een aantal weken hard, maar is vastberaden de 10 km op 20 maart te lopen met team Loop Depressievrij voor Fonds Psychische Gezondheid. En ik kon eindelijk weer hardlopen, dus besloot ik mee te lopen om haar te motiveren.

Ze had me al eerder berichtjes gestuurd dat ze moeite had met hardlopen/trainen en dat ze de deur maar niet uitkwam. Gelukkig kon een peptalk van haar teamcaptain haar een beetje helpen! 😉 Want wat Jet probeert is niet niks!

Jet wil graag meelopen, omdat zij net als velen anderen (waaronder ook ik) weet hoe het is om een depressie te hebben. Jet kampt als sinds haar 14e met depressieve klachten en is later ook gediagnosticeerd met een dysthyme stoornis met daarbovenop een ernstige depressie… Maar dat weerhoudt haar niet om binnen een aantal weken vol op te trainen voor de 10 km! Dus natuurlijk wilde ik dolgraag haar helpen. We besloten vandaag dus 5 km hard te lopen op Jet haar tempo met tussendoor wat versnellingen.

2016-02-15 13.08.58

Nou ik kan je vertellen, als je nog maar een paar weken hardloopt, is 5 km heel wat! Jet zei constant dat ze er een hekel aan had, maar ze bleef volhouden. Want tja, ik was erbij en ik zou zorgen dat ze niet zou stoppen! 😉 Uiteindelijk heeft dit haar geholpen, omdat ze goed haar tempo kon aanhouden en bovenal gemotiveerd bleef! Wil je Jet sponsoren? Dat kan hier.

2016-02-15 13.08.45

Op 6 maart ga ik een training geven voor alle teamgenoten van Loop Depressievrij in Utrecht. Ben je gemotiveerd/geinspireerd geraakt door Jet haar doorzettingsvermogen en wil je ook meelopen/meetrainen met team Loop Depressievrij op 20 maart? Stuur me dan een berichtje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *