De werkdruk in Nederland is te hoog en het aantal burn-outs en psychische ziektes neemt toe, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Twente. Er is nu dus meer dan ooit behoefte aan balans en zelfkennis. Lijkt me ook meer dan logisch.

In 2014 had negentien procent van de werknemers last van een burn-out. In 2015 steeg dat percentage naar 31. De toenemende stress komt vooral door de gevolgen van de economische crisis. En die stress is niet gezond. Veel mensen gaan zich dan afvragen, waar doe ik dit nou voor? Wat wil ik bereiken? Is dit al de stress wel waard? Hoe zorg ik ervoor dat ik me minder opgejaagd voel?

Het antwoord op al deze vragen is volgens Mariek van Meijeren, oprichster van De Bewustzijn School in Amsterdam, heel simpel: ‘Het antwoord vind je door te leren luisteren naar jezelf. Mensen zijn vaak zo ver verwijderd van zichzelf. Ze onderdrukken persoonlijke gevoelens omdat ze op de automatische piloot blijven doorwerken, waardoor ze uiteindelijk in de knoop raken. We denken dat we dit moeten doen, maar we voelen heel wat anders.” Ja daar heeft ze wel een punt mee.

Maar hoe doe je dat? Leren luisteren naar jezelf? Volgens Marieke doe je dit door te mediteren. Je leert hierdoor namelijk je eigen gedachten kennen. Waardoor je je eigen gedachten en de werkelijkheid leert los te koppelen. Dit geeft rust in je hoofd. Waardoor je meer in het nu leeft. En wie meer in het nu leeft, heeft de kern van het leven echt te pakken. Want mensen willen uiteindelijk allemaal maar één ding! Gelukkig zijn en zich verbonden voelen met anderen. En die geluk zit ‘m helaas niet in de nieuwste iPhone. 😉 Ook al proberen alle reclames je daar anders over te laten  denken!

happiness quote

Maar De Bewustzijn School dus. Ik kwam hier achter doordat ik een interessant artikel me opviel in een tijdschrift. Het artikel heette De Levensschool: lesje luisteren naar je gevoel. Een school waar je kunt leren luisteren naar je gevoel? Hoe zit dat dan in elkaar? Volgens oprichter Marieke kun je terecht voor verschillende workshops en lessen over levensvragen waar je een antwoord op wil. Maar het is niet de bedoeling dat zij je het antwoord geven. Die moet je in jezelf vinden. Daarnaast zijn er programma’s over zelfontplooiing op het gebied van werk of liefde. Ook kun je er terecht voor alles wat met body, mind en soul  te maken heeft. Bijvoorbeeld meditatie of yoga.

Ik ben in ieder geval benieuwd na het lezen van dit artikel en ga maar eens binnenkort langs voor een lesje! Een losse les kost namelijk rond de 43 euro en duurt 2,5 uur! Misschien het proberen waard. Maar nu eerst! Take a smile 🙂

Bron: Tumblr
Bron: Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *