Voor ProRun interview ik wekelijks hardlopers wat zij hebben ontdekt of ervaren door hardlopen. Hardlopen of überhaupt sporten geeft je zoveel terug dan je in eerste instantie had verwacht. Heb jij wel eens nagedacht wat sporten allemaal bij jou heeft veranderd? Of wat je hebt ontdekt over jezelf? Ik wist dit eerst namelijk niet. Ik dacht dat sporten gewoon bedoeld was om af te vallen en als je dun was hoefde het niet. Daarnaast was ik bijna nergens goed in en had ik ook niet echt de doorzettingsvermogen om er WEL goed in te worden, want ik vond het al stom. Maar nu. Nu voel ik me écht een ander mens als heb hardgelopen of van de sportschool kom.
Ik voel me vrolijker, ik heb meer zelfvertrouwen, ik voel me kortom lekkerder in mijn vel. Alsof ik de hele wereld aan kan. Dat is precies hoe ik me voel na het sporten.

Dat is waarom je sporten niet moet zien als een tool om af te vallen of iets dergelijks. Sporten geeft je echt meer dan alleen dat. Sporten geeft je meer energie, een beter slaapritme maar bovenal moed en doorzettingsvermogen.

Sporten geeft je zelfvertrouwen. Je ziet dat je lichaam iets kan en daar ga je in vertrouwen. Je gaat vertrouwen in jezelf. Je durft feller te zijn. Je durft voor jezelf op te komen. Ben je nu verbaasd? Denk er dan maar eens over na. Denk eens na hoe jij je voelt als je hebt hardgelopen. Of hoe je eerst was voordat je begon met sporten. Hoe voelde je je toen? Wat heeft het jouw teruggegeven?

Sporten geeft je dus kracht. Niet alleen letterlijk.  Het is goed voor lichaam én geest. Het maakt je positiever, energieker en… zorgt dat jij meer in jezelf gaat vertrouwen en geloven. Dus waar wacht je nu nog op? Trek je hardloopschoenen aan, pak je sporttas en ga met die banaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *