Het is weer maandag! Tijd voor wat nieuwe motivatie. #mijnmotivatie
Zoals je hebt kunnen lezen en zien heb ik zaterdag meegedaan met de Amsterdamse Heuvelloop.. 10 kilometer heuvel op en af..  Een pittige race die in het teken staat van KWF.

Voor mij een nieuwe, vrij bizarre en heftige ervaring. Samen met mijn hardloopmaatje heb ik me kapot gezweet en gelopen. Ik had zeker bewondering voor alle deelnemers en ik had het ook zeker moeilijk. Maar om te zien hoeveel mensen daar bijeen komen, hun droom nastreven en samen te komen voor dit doel.

Je moet wel zo gemotiveerd zijn om zo’n loop vol te houden, om telkens weer die berg op en af te gaan. Tijdens de loop en achteraf vroeg me echt af hoe je gemotiveerd kan blijven. Hoe? Hoe vaak heb je wel eens geen zin om te trainen? Hoe vaak komt er wel een lekkere chocolade reep voorbij waar je je tanden even goed in wil zetten? Daar moet je gewoon heel gemotiveerd voor zijn.

Door evenementen als zaterdag krijg ik ook ontzettend veel motivatie en ga ik zeker nadenken over mijn dromen, over mijn doelen. En wat mij motiveert om deze na te streven. Daarom wil ik deze week beginnen met vijf tips om jouw doelen voor ogen te houden.

Ik krijg ontzettend veel veel motivatie door hardloopevenementen waar mensen bij elkaar komen en hun passie delen en ook nog eens geld inzamelen voor goede doelen. En mensen te zien stralen omdat ze het hebben gehaald, hun dromen hadden waargemaakt.

Voor mij blijft mijn doel om een goede balans te behouden. Hoe ik daar gemotiveerd voor blijf? Doordat ik het heel erg belangrijk vind om energie te hebben, lekker in mijn vel te zitten zodat ik van leuke en lekkere dingen kan genieten. Van mijn familie, vrienden, blog, werk etc. Dat houdt mij gemotiveerd om lekker (gezond) te eten en om meerdere malen per week te sporten en hier mezelf uit te dagen.

motivation-monday-6-30-13-1

Daarom begin ik deze week met vijf tips voor jou om jouw doelen en dromen voor ogen te houden!

1. Weet je nog wat je doel was? Zorg dat jouw doel helder is en blijft… Zo weet je waar je naar toe werkt. Je hoeft niet altijd per se een doel te hebben (afvallen/wedstrijd), maar het werkt motiverend als je weet waar je het voor doet. Lekker in je vel zitten? Wat betekent dat voor jou? Een 5 kilometer rennen? Maak daar een schema voor hoe je dat gaat bereiken. Balans creëren? Wat is voor jouw balans en hoe denk je dit te creëren? Een wereldreis maken? Ook weer de vroeg: hoe? Neem de tijd om jouw doel voor jezelf helder te krijgen, zo weet je wat je van jezelf verwacht.

2. Planning. Heb je een planning gemaakt voor jouw doel? Werkt dat? Zo ja, keep going! Zo nee, pas je planning aan: het moet wel realistisch blijven. Met kleine stapjes kom er ook, geef het tijd.

3. Hou je het vol? Zorg ervoor dat het leuk blijft om jouw doelen en dromen waar te maken. Als iets niet zo lekker gaat, doe er dan iets aan. Oefeningen die je echt niet leuk vind? Kijk dan eens rond voor andere oefeningen. Ook hierbij moet je jezelf tijd geven. Geef jezelf tijd om aan iets te wennen.

4. Kom erachter wat voor jou werkt. “Hee! Ik sport in de ochtend veel lekkerder!” of “Hee, ik kan gezond eten toch lekker maken!” Deze waarnemingen kunnen heel fijn zijn en motiverend werken. Realiseer deze momenten en hou deze structuur erin.

5. Beloning. Werk naar een beloning toe. Dit kan van alles zijn: een diner met je familie, een nieuw jurkje, een concert, een weekendje weg… Een beloning kan erg motiverend werken, omdat je dan weer even weet waar je het voor doet als je focus even weg is.

Vergeet niet eens stil te staan bij jouw doel en de stappen hiernaar toe. Geef het tijd, wen eraan. Leg je (progressie) momentjes vast op foto of schrijf het op, dit kan motiverend werken en op zulke momentjes mag je best trots op jezelf zijn!

Dat waren mijn tips voor jou, ik hoop dat je er wat aan hebt!

2015-12-16 11.36.42

Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *