Goedemorgen! Het is 2 november. De eerste maandag van de maand.
Nogmaals het is november, een maand vol met…. niks. Geen feestdagen, geen vakantie… wel kou, de winter die steeds dichterbij komt, de dagen die korter worden, de kou etc.
Niet echt iets om naar uit te kijken. Ja over een maand wel, maar het is nog maar de eerste maandag van november. Ik kan dus wel wat motivatie gebruiken en ik ben vast niet de enige!

Een nieuwe week, een nieuwe maandag! BE READY!

De kortste dag van het jaar is al achter de rug, vanaf nu is het iedere dag weer wat langer licht, wel geteld 3 minuten! En dat is zeker te merken!
De zomer is al een tijdje voorbij en ook al ben ik voor altijd een fit lichaam (in de zomer en in de winter), dit is toch een extra motivatie om die eventuele toekomstige kerstkilo’s te bestrijden en je weer fit te voelen.

Hoe jij toch weer de sportschool induikt en je gezonde levensstijl oppakt:
– regelmaat! Nu je je toch kan verhullen onder dikke truien en vesten, is dit geen excuus om niet meer de sportschool in te duiken. Hou de regelmaat in je dag. Het helpt je zoveel meer om alles wat beter te controleren. Zet in de ochtend een wekker. Neem een goed ontbijtje en begin de dag goed. Schrijf van tevoren hoe je dag er uit ziet en bereid je goed voor.
– maak het leuk voor jezelf! Dus zorg voor een leuke uitdaging in de sportschool. Een nieuw apparaat wat je wilt gaan proberen, een nieuw schema laten opstellen. Zorg voor iets nieuws, waardoor je zin hebt om te gaan sporten!
– zoek een maatje. Je bent heus niet de enige die het moeilijk heeft om te sporten, er zijn vast genoeg vrienden/vriendinnen die ook wat motivatie nodig hebben. Al is het dat jullie elkaar motiverende appjes sturen!
– wil niet direct te veel. Heb je doelen? Meer sporten en gezonder eten? Schrijf ze dan op. Hoe ga je dit aanpakken? Maak je wensen niet te groot, hierdoor verlies je al snel het doel uit oog en voel je je alleen maar ellendiger als het niet lukt. Werk dus met kleine stapjes naar je doel!
– dwing jezelf als het echt moet. De eerste paar keren jezelf naar de sportschool slepen is zwaar, maar je krijgt al snel de smaak te pakken. Ook al gaat je training niet lekker, je bent er wel geweest! En daar gaat het om!
 doe het voor jezelf. Doe het niet voor anderen. Jij wilt goed in je vel zitten, je fit voelen. Doe dit op je eigen manier. Is dat een keertje overslaan, dan is dat zo. Doe waar jij je goed bij voelt.
– gezond eten: hou dit ook leuk voor jezelf. Bak in het weekend gezonde tussendoortjes, waardoor jij er in de week er tegen aan kan en je super veel zin hebt in je eigen tussendoortje. Zorg dat je voldoende eet, waardoor je niet tussendoor gaat snaaien. En zorg ervoor dat je altijd gezonde opties in je tas hebt.

Zo, dat waren even wat snelle tips om deze week en hopelijk de winter door te komen! Het is natuurlijker makkelijker gezegd (geschreven) dan gedaan, maar soms heb je even die stok achter de deur nodig en eigenlijk een schop onder je kont en gewoon GAAN & DOEN!

Zelf heb ik er ook wat moeite mee hoor, ik ben de donkere dagen nu al zat, ik heb niet veel leuks in het vooruitzicht, gezeur, gezeur! Maar! Ik ga gewoon door, geef mezelf een enorme schop onder de kont, blijf lekker sporten en gezond eten, waardoor ik me fit voel en genoeg energie heb om deze maand weer te knallen op mijn werk en op deze blog!

Heb jij nog een goede motivatie tip? Laat het me weten!

Screenshot 2015-11-01 19.59.44
Bron: Instagram
Bron: Tumblr
Bron: Tumblr
Bron: Tumblr
Bron: Tumblr
Bron: Instagram
Bron: Instagram
Bron: Fit with Marit
Bron: Fit with Marit
Bron: Tumblr
Bron: Tumblr
Bron: Instagram
Bron: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *