Jeetje, nog maar 21 dagen tot mijn eerstvolgende halve marathon, gaat veel te snel allemaal! Daarom een kleine update hoe ik ervoor sta en of ik er vertrouwen in heb dat ik mijn doel haal om het in twee uur te lopen.

Hoe mijn trainingen tot nu toe gaan? Goed is niet het juiste antwoord, maar slecht gaat het ook zeker niet. Ik heb nog een beetje moeite met trouw trainen en streng zijn voor mijzelf. Afgelopen weken had ik namelijk last van mijn schenen en moest ik mijn training minderen. Verder gaat het ook qua gemoedstoestand niet zo best aangezien ik van medicatie ben geswitcht en bezig ben met afstuderen. Hierdoor is de druk erg hoog en merk ik dat ik niet echt kan ontspannen. Ik probeer een keer per week te gaan zwemmen (vorige week niet gedaan, oops) en drie keer per week hard te lopen (gaat wat beter). Verder wil ik ook krachttraining doen, maar het lukt me niet zo goed om mezelf te motiveren om naar de sportschool te gaan.

Maar wat wel super goed gaat is mijn herstel. Ik heb geen last meer van mijn schenen en kan weer helemaal genieten van het lopen. Dat voelt zo goed! Ik miste het lopen heel erg, en genoot er ook niet meer van omdat ik pijn ervoer. Nu is dat niet meer! Ik krijg wel snel last van gespannen spieren, zoals bijvoorbeeld kramp in mijn kuiten. Maar daarom probeer ik nu wat yogaoefeningen thuis te doen en mijn kuiten te masseren (gaf iemand me als tip). Ik hoop dat dit helpt. 🙂

Ik ben dus redelijk oké bezig, maar het kan beter! Tot nu toe nog niet alle vertrouwen dat het goed gaat komen, die magische twee uur grens. Ik denk dus niet dat ik het ga halen, maar dat maakt niet uit. Anders komt er wel weer een andere halve marathon. Het gaat erom dat ik geniet en samen met team Loop Depressievrij voor Wij Zijn Mind geld inzamel en over de finish kom van de Utrecht Marathon!

Hoe het met de rest van de teamgenoten gaat? Sommigen hebben helaas blessures opgelopen en kunnen daardoor niet meer lopen (wat echt ontzettend balen is) en anderen zijn begonnen met lopen DOOR dit doel en willen nu niet meer ophouden. Wat ontzettend tof is natuurlijk. 🙂 Een meisje vertelde me dat ze volgend jaar wel voor de halve marathon wilt gaan (dit jaar doet ze de 10 km mee).

Wil je ons team sponsoren? Links op de blog staat een link naar onze teampagina en hoe je ons kan sponsoren! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *