Goji bessen, chiazaad, quinoa, tarwegras, granaatappelpitjes, populaire foodblogs staan er vol mee. Sinds een aantal jaar is er een hype ontstaan om extreem gezond te eten en bepaalde producten te consumeren die bestempeld worden als superfoods. Maar kan deze nieuwe manier van gezond eten ook te ver gaan?

Sinds een aantal jaar bestaat een groot deel van het leven van Lisa van Cuijk uit zo gezond mogelijk te eten. Een aantal jaar geleden heeft ze suiker, kunstmatige ingrediënten en de meeste granen en lactose verbannen uit haar eetpatroon en is ze per dag aan het plannen wat ze mag eten. Daarnaast heeft ze haar eigen website Inlovewithhealth.com opgericht en is ze voedingsdeskundige. “Voeding en gezond leven vind ik heel erg belangrijk, daarom heb ik van mijn passie voor gezond eten ook mijn baan gemaakt.”

1495931_744352105643016_7507798653786362575_o
Bron: Inlovewithhealth.com

“Door die hype van gezond eten krijg ik nu veel klanten. Ik vind het belangrijk dat iedereen gezond eet, dus ik wil ze daarbij helpen. Veel meisjes kunnen, in hun streven om zo dun mogelijk te zijn, verdwaald raken in een obsessie voor eten. Met de gedachte dat ze door middel van zo weinig mogelijk eten zullen afvallen. Maar zo werkt het niet. Op mijn website en Instagram post ik mijn eigen voortgang en praat ik met anderen over gezond eten. Om ze zo goed mogelijk uit te leggen wat ze wel beter kunnen doen. Nothing tastes as good as healthy feels. Dat is mijn motto. Geef mij daarom maar mijn Griekse yoghurt of een heerlijke groene smoothie! Misschien ben ik een beetje geobsedeerd, maar ik ben er echt niet in doorgeslagen. Misschien denken anderen dat ik geobsedeerd ben, maar dit is mijn passie. Zij houden toch ook van televisie kijken of uitgaan? Ik heb natuurlijk wel suiker, kunstmatige ingrediënten en de meeste granen en lactose verbannen uit mijn dagelijkse eetpatroon, maar ik eet nog genoeg! Ik plan altijd van te voren wat ik ga eten. Als ik bijvoorbeeld weet dat ik ‘s avonds een etentje heb en dus koolhydraten ga eten, dan ben ik overdag extra streng voor mezelf. Een dag in de week laat ik mezelf een cheat dag hebben. De volgende dag let ik dan extra goed op wat ik eet. Dan voel ik me een beetje beter. Ik geniet er ook echt van als ik mijn vooruitgang zie en dit wil ik graag delen met andere mensen via mijn Instagram. Ik geniet meer van naar de sportschool gaan dan van een stukje taart eten.

Ik ben er dus eigenlijk elke dag, zeg maar gerust altijd, mee bezig. Wat mag ik eten? Wat kan ik beter vermijden? Hoe kan ik dit lekker gezond bereiden? Het is dus echt mijn passie geworden en ik geniet van het gezonde eten, maar het kost wel meer moeite. In plaats van een koekje te pakken, moet je nu iets gaan klaarmaken. Ik mag op gezette tijden eten en dat is goed voor me. Die houvast vind ik heel fijn. Heel mijn leven draait om deze gezonde levensstijl te behouden.”

Voor meer informatie over Lisa van Cuijk en haar gezonde levensstijl kun je naar haar website www.inlovewithhealth.com

1959397_619894354755459_792042479_n
Bron: Inlovewithhealth.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *