Zo, een persoonlijke update. Na bijna een maand radiostilte werd het eens tijd dat ik vertelde wat er allemaal gaande is en waarom het zo stil is geweest op social media en op mijn blog. Op het moment van schrijven (het is 11 uur ’s avonds) zit ik op de bank met mijn laptop op schoot.

Er zijn namelijk wat dingen die de afgelopen maand door mijn hoofd spookte. Dingen waar ik even over moest nadenken, uit moest vogelen en op een rijtje moest krijgen. Ik had het druk, ontiegelijk druk, maar desalniettemin vind ik dat geen excuus voor mijn afwezigheid. Als je iets leuk genoeg vindt dan ga je door, en precies dat ontbrak bij mij. Ik ben freelance journalist en schrijf op mijn blog over mijn hardloopervaringen en hoe dit mij helpt om me beter in mijn vel te voelen.

Alleen merkte ik de laatste maanden dat de blog en social mediakanalen tegen me werkte. Waarom? Na elke training voelde ik alsof ik ‘perse’ een foto moest maken en moest zeggen hoe de training ging. Daarnaast vond ik mijn eigen foto’s niet leuk ‘genoeg’ en nou ja, vind ik selfies van mezelf ook gewoon niet leuk om te maken. Ook wilde ik wat meer privacy in mijn leven. Mensen hoefden niet alles van mij te weten. Misschien had ik de afgelopen tijd ook een beetje teveel aandacht gekregen van de media. Sommigen zien dat zoiets goed is, zelf zie ik dat niet zo. Ik merk dat het me enorm veel energie kost om in de belangstelling te staan. Ik vind het helemaal niet leuk om alle ogen op mij gericht te hebben. Iedereen vindt iets van je en dat is vermoeiend.

Ook vergeleek ik mezelf met andere ‘fit bloggers’ op social media en vond mezelf ‘minder’ dan zij. Zij hadden leukere foto’s, liepen sneller en langere afstanden dan ik en nou ja, ze zagen er ook uit alsof ze hun leven ook gewoon beter voor elkaar hadden. Maar dat is ook precies de keerzijde van social media. Je ziet namelijk maar een kant van iemands leven. Een vaak onrealistisch beeld van iemands leven. En wat doen wij? Wij gaan ons eigen realiteit daarop baseren. Het maakt ons eenzaam, depressief en jaloers. 

En precies dat probeer ik juist te voorkomen. Een van de redenen waarom ik mijn blog begon. Ik wilde herkenning en erkenning, me minder eenzaam voelen en depressie ‘vrij’ worden. Social media kan verbinden, maar het heeft ook echt een keerzijde. Dus ik wilde afgelopen maand alleen posten op social of op mijn blog als ik dat echt wilde. Als ik inspiratie had en iets wilde delen. Nou, dat gebeurde dus niet. Ik ging naar mijn werk, volgde mijn marathontraining, maar ging ook even ‘soul searchen‘ naar wat ik precies wilde met mijn carrière en eigenlijk ‘het leven’ in het algemeen. Je kan het ‘millennial problems’ noemen. Tja, dat zijn het ook. Maar daar zal ik niet verder op ingaan. 😉

Ik moest er in ieder geval even ‘uit’. Offline van social media en offline van mijn blog. Dit om achter te komen wat ik nou wilde. Wil ik blijven freelancen? Of wil ik gewoon van 9 tot 5 werken en vaste collega’s hebben? Wil ik reizen naar mijn werk of thuiswerken? Wat wil ik met mijn blog? Past mijn blognaam nog bij mij? Ja, als er zoveel vragen door je hoofd spoken dan weet je het echt even niet meer. Gelukkig is de rust nu teruggekeerd en ben ik langzamerhand achter aan te komen wat ik wil en waar ik met mijn carrière en mijn blog heen wil.

Wat dat precies is? Nou, dat ben ik nu aan het uitvogelen. Voor ik dat allemaal verklap wil ik het eerst goed op een rijtje hebben. In ieder geval eerst de Utrecht Marathon lopen aankomende zondag! 🙂

14 thoughts on “Persoonlijke update: #offline”

 1. Heel veel succes zondag! Ik doe het je in ieder geval niet na. Not even close!

  And give yourself a brake. Je moet wel heel veel…………. van jezelf 😉

  1. Klopt 😉 iets met perfectionisme en alles uit het leven halen, maar ik zit ook vaak op de bank Netflix te kijken hoor! Balans. 😉

 2. Een jaar geleden had ik mijn eerste marathon op de Utrecht Science run samen met jouw. Dit heeft veel voor mij betekend, tot op de dag van vandaag. Veel succes bij de run en ik kijk uit naar meer blogs! -Pepijn Hamer

  1. Hey Pepijn, Ik vond het ook ontzettend tof om jou daarin te helpen en je te kunnen inspireren om je leven om te draaien! Daar denk ik nog vaak aan terug en tovert telkens weer een lach op mijn gezicht. 🙂 Uiteindelijk heb jij het helemaal zelf gedaan!

 3. Hi Eleanor,

  Blij iets van je te horen.
  Ik begon mij al best wat zorgen te maken.

  Succes gewenst met het lopen zondag.

  En laat je niet van de wijs brengen van wat anderen hebben. Buurmans gras is altijd groener.

  1. Ja door jouw berichtje op mijn vorige post dacht ik: hmmm misschien moet ik even uitleggen waarom het zo stil is. Ik dacht eerst: mensen hebben dat toch niet door Blijkt toch van wel!

 4. Wat fijn dat je zo open en eerlijk schrijft! Ik vond je blog gisteren voor het eerst en het raakte me en inspireerde me.

  Succes met je marathon as zondag.
  Ik zelf ben in training voor de halve marathon van Boekarest in oktober.

  1. Tof! 🙂 En bedankt voor het compliment. Jij ook veel succes met het trainen voor de halve! Leuk om in het buitenland een wedstrijd te lopen. 🙂

 5. Ich habe ein ähnliches Problem im Büro. 35 Jahre bin ich bei villeroy@boch als disponent beschäftigt. Mein Neurologe bezeichnet das als Mobbing.
  Zu dir, mach deinen Job, was andere sagen oder denken sollte dir egal sein. In deiner Freizeit tue das was dir Spass macht, was dich glücklich macht, laufen ist natürlich eine abwechselung zum Alltag, denke aber immer an deine Gesundheit. Meditiere mach den Kopf frei und dann Lauf den Marathon, du schaffst das.
  Jetzt will ich nur hören….. ja ich bin gelaufen, Ich war dabei, Ich war ganz vorne, Ich habe es geschafft.
  Mit dem “Ich” muss du lernen umzugehen.
  Liebe Grüsse und viel Erfolg beim Marathon

 6. Mooi geschreven! Het is heel moeilijk om niet onzeker te worden door alle social media. Maar wat jij doet is toch veel waardevoller dan de zogenaamde perfekte plaatjes van fitgirls en foodies. Dat heeft geen waarde behalve voor bedrijven . Echte mensen willen puurheid zoals jij schrijft. Ga zo door!

 7. Ik heb gemerkt dat alles een keerzijde heeft, social media, vrienden, liefde maar ook werk.

  Paar maanden geleden ben ik emotioneel ingestort. Ik kon niks meet en wilde niks meer.
  Na mijn instorting kwam ik thuis en zaten mijn buitenlandse gasten op de bank dus besloot ik om te gaan koken, dit omdat ik hier energie uithaal in plaats van instop en het voor mij een rustmomentje is.

  Tijdens het koken ruim ik alvast een beetje op en mijn kraan knalt uit elkaar. Water overal en ik huilend tegen mijn keukenkastjes aan op de grond.

  Alles was teveel.

  Ik realiseerde mij dat ik in een negatieve spiraal zat en heb al mijn verplichtingen afgezegd. Alles wat moest zei ik af.
  Dit gebeurde op vrijdag.

  Mijn eerste doel was een paar dagen niks doen. En me focussen op de kapotte kraan.
  Elke dag probeerde ik mijzelf ertoe te zetten maar het ging niet,
  Ik was er nog niet klaar voor.
  Woensdag deed ik nog een poging en toen is het me gelukt!
  Sinds dien gaat alles weer beter.
  Stapje voor stapje
  Doel voor doel.
  Een paar keer terug gezakt maar mijn blik altijd naar voren gehouden.

  Wat ik hiermee wil zeggen is:
  Maak realistische doelen en focus op jezelf
  De rest wat er om je heen gebeurd is bijzaak.
  Haal jezelf uit de negatieve spiraal en maak dan kleine stapjes.
  Wil niet te snel alles weer oppakken.
  En vraag om hulp als het even niet meer gaat.
  Geef het aan als het teveel wordt.

  Dit zijn de dingen die voor mij hielpen.
  Ik hoop dat anderen hier ook wat aan hebben.

  Je bent nooit alleen met een probleem.
  Er zijn er altijd meer.

  Groetjes van een depressievrije man.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *