Altijd werd er tegen mij gezegd, ‘dat kan jij niet’ of ‘misschien is dat te moeilijk voor jou’. Is dat niet gewoon strontvervelend als iemand tegen je zegt dat je iets niet kan? Wie beslist nou of jij dat wel of niet kan? Ja jij, niemand anders.

‘Jij kan de havo niet aan’ 

Ik kan het me nog goed herinneren op de basisschool. Toen mijn leraar vertelde dat ik waarschijnlijk de havo niet zou kunnen halen. Mijn leraar vond dat ik dat niet aan kon, omdat ik ‘geen Nederlander’ was en en een taalachterstand had. Waarop mijn moeder soort van zei dat dat ‘bullshit’ was. Ze gaat gewoon naar VWO. Dat kan zij. En ja, ik ging naar VWO.

‘Jij moet geen Journalistiek studeren’

In het vijfde jaar van VWO; ‘Maar journalistiek, nee dat kan jij niet Eleanor. Dat zou ik maar niet doen als ik jou was.’ Wat deed ik? Juist ja, journalistiek. Niemand gaat mij vertellen wat ik wel en niet kan. Dat beslis ik zelf wel. Ik ben misschien twee talig opgevoed. Ik maak nog steeds foutjes, maar ik werk er verdomme hard voor. Ik vergeet nog steeds soms of het het of de eend is. Of zeg soms per ongeluk die meisje, maar ik ken de Nederlandse spellingsregels wel. Niemand is perfect en we maken allemaal wel een taalfout. Ja, ook jij. 😉

‘Je zal nooit van je depressie afkomen’

Eerst was ik het hiermee eens, want ja als je depressief bent, heb je eigenlijk geen hoop. Op een gegeven moment is het gewoon klaar. Dan ben je op. Dat was ik ook ongeveer drie maanden geleden. Ik was er compleet klaar mee, maar na deze hele diepe dal en een opname bij een psychiatrische instelling. Kwam ik met behulp van  een gezond levensstijl en hardlopen achter dat ik toch veel sterker was dan ik had gedacht. Tegen mijn eigen verwachtingen in dus. 😉

Wat zei je? Ik kan geen halve marathon lopen? Just wait and see! 

tumblr_myzfwzV2PM1s7eycxo1_400
Bron: Tumblr

0 thoughts on “Just wait and see”

  1. Ik vind het goed dat je op het moment zo positief bent Eleanor. Na mijn idee doen positieve gedachtes enorm veel met je gevoel!
    Ook is het fijn om te horen dat je na het diepe dal langzaam opkrabbelt. Hopelijk kun je binnenkort van alles weer meer genieten en kan je terugkijken naar een slechte tijd wat beetje bij beetje verleden tijd wordt.

    xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *