Misschien ken je haar (nog) niet, maar Brené Brown vanwege haar onderzoeken (en dus ook de boeken die ze publiceerde) over kwetsbaarheid, moed, schaamte en weerbaarheid best bekend. Inmiddels is deze vrouw een inspiratie voor miljoenen mensen over de hele wereld. Zelf heb ik twee boeken van Brené Brown, namelijk het boek Sterker dan ooit en De Kracht van kwetsbaarheid.

Toen ik het boek Sterker dan ooit in de boekenwinkel zag liggen, voelde ik me direct aangesproken. Ik had net een turbulente jaar achter de rug en was mijn leven opnieuw aan het opbouwen. Ik was ontzettend hard bezig met aan mezelf werken en voelde me inderdaad sterker, beter en had mezelf ook beter leren kennen.

De boeken hebben me dus veel geinspireerd en ook haar andere boeken staan zeker op mijn verlanglijst. Heb je nog geen tijd of zin om een heel boek te lezen over deze thema’s? Ik geef je hier 16 bijzondere quotes van haar ter inspiratie, voor goede, en minder goede dagen:

 1. “Moed begint bij jezelf te tonen zoals je bent.”
 2. “Wat we weten doet er toe, maar wie we zijn doet er meer toe.”
 3. ‘Waarheid en moed zijn niet altijd comfortabel, maar het is nooit een zwakte. “
 4. “Wil je gelukkig te zijn? Stop met het streven naar perfectie.”
 5. “Van jezelf houden en elkaar ondersteunen in het proces naar een authentiek persoon worden, is misschien wel de grootste daad van moed.”
 6. “Niets heeft mijn leven meer veranderd dan het besef dat het tijdverspilling is om mijn waardigheid af te laten hangen van de reactie van anderen.”
 7. “Alleen als we dapper genoeg zijn om de duisternis te ontdekken, zullen we de oneindige kracht van ons licht verkennen.”
 8. “We dreigen eenvoudige vreugde mis te lopen als we te druk zijn met het buitengewone na te jagen”
 9. “Diepgraven veroorzaakt inspiratie en wilskracht.”
 10. “Waarvan zou je blij zijn als je dat deed? – Zelfs als je mislukte?”
 11. “Praat over je mislukkingen, zonder je te verontschuldigen.”
 12. “Het gaat niet over ‘wat kan ik bereiken?’ maar over ‘wat wil ik bereiken?”
 13. “Verbinding is dé reden waarom we hier zijn, het geeft zin en betekenis aan ons leven.”
 14. “Voor mij is een leider iemand die verantwoordelijkheid voelt om te potentie in anderen te vinden en stimuleren.”
 15. “Authenticiteit is een verzameling van de keuzes die we elke dag moeten maken.”
 16. “Ik heb geen bijzondere momenten die ik najaag om geluk te vinden. Geluk staat recht tegenover me als ik het met aandacht en dankbaarheid benader.”

Meer Brené vindt je hier. Oh, en de boeken kan je dus online bestellen, maar zijn ook gewoon in de Bruna/Broese/andere boekenwinkels te koop. 😉 Zeker een aanrader als je het mij vraagt! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *