De wekker ging, het was 8:00 uur s’ochtends. IN HET WEEKEND! Nooit dacht ik dat ik ooit zo vroeg op zou staan om hard te lopen. Zeker als het weekend is. Maar nu deed ik het toch. Ik werd namelijk gevraagd om samen met hardloopclub Running Holland de KWF Amsterdamse Heuvelloop te lopen. Oh ja, en 8 keer een heuvel op en af.

Ik dacht eigenlijk dat ik het zwaarder zou vinden, maar achteraf vond ik zelfs echt leuk! Waarom? Nou, omdat het parcours zo divers was met al het klimmen en dalen en de verschillende ondergronden waardoor je steeds moest opletten. Daarnaast was het ook gewoon ontzettend leuk om samen met zoveel hardlopers door het bos te rennen.

Als gewoonlijk ontbijt ik met havermout en banaan. Voor een run eet ik altijd havermout met banaan. Recept kan je hier vinden, want ik merk dat ik daar het best op presteer. Ik krijg minder last van mijn darmen en ook minder snel honger. Bananen zijn gewoon perfect krachtvoer!

De start

Bij de start staan er verschillende hardlopers alvast te stretchen en op te warmen. Nicky en ik zijn ontspannen. We gaan vandaag niet op tijd lopen. Gewoon lekker genieten. En de heuvels op en af.

Bij de start
Bij de start

Het parcours was ongeveer 2,5 km rond wat bestond uit twee heuvels en verschillende ondergronden. Best pittig dus,, maar perfect voor het trainen van de halve marathon! Je kunt hierbij kiezen voor 5 km of 10 km. Ik ging voor de 10 km en ging het parcours 4 keer lopen en de heuvel 8 keer beklimmen.

Na de eerste twee rondjes ging het eigenlijk heel goed. De 5 km lopers finishte, maar wij gingen door. Het begin ging veel te makkelijk voor me en de derde rondje begon toch een stuk zwaarder te voelen. Ik raakte buiten adem toen ik de eerste heuvel op moest, hoe ging ik dit nog anderhalf rondje volhouden? Gelukkig had ik mijn hardloopmaatje aan mijn zijde die zei dat we goed moesten concentreren op onze ademhaling. Eenmaal heuvel af, kan je een beetje op adem komen. Door onze tactiek haalden we verschillende hardlopers in die te snel van start waren gegaan of de eerste paar keer te hard heuvel op en af waren gegaan.

DE LAATSTE HEUVEL

Ik wilde eigenlijk niet meer, niet nog een keer deze verdomme heuvel!! Ik heb ‘m al zo’n 3 keer al beklommen. Oké, verstand op nul, concentreer je op je ademhaling, je kan het! Langzaam maar zeker beklommen we de laatste heuvel en zagen we die eindstreep in zicht. Samen behaalden we de finish met een tijd van 0:61:26. 

Nicky wilde 'even' groot zijn
Nicky wilde ‘even’ groot zijn

Het was niet mijn snelste tijd op de 10 km. Maar dat was ook nooit de bedoeling. We wilden vooral genieten van het parcours, van de natuur van de Amsterdamse bos en van de heuvels.

Zeker een aanrader om te doen! Ik ga nu maar wat kwark eten, want ik voel het duidelijk in mijn bilspieren.

One thought on “Race recap: De Amsterdamse Heuvelloop voor KWF”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *