Daar sta je dan. In het start vak van je tweede halve marathon in 8 dagen. Je derde halve ooit. En dan loop je ‘m uit. Ooit gedacht dat het mij zou lukken? Niet zonder flinke overbelasting. Maar hoe ik me nu voel? Lichamelijk opvallend goed. Maar mentaal ben ik helemaal kapot. Maar wow, ik had nooit gedacht dat het me zou lukken. Over het evenement zelf heb ik al een column geschreven voor ProRun, maar over hoe ik me voelde tijdens en na het evenement heb ik nog niks geschreven.

Eigenlijk kon ik tijdens de hele halve geen goed tempo vinden. Het was druk en ik zat ‘mentaal’ er niet zo lekker in. Ik weet niet waardoor het kwam. Maar desondanks heb ik genoten en zelfs bijnaaaaa een persoonlijk record gehaald. Bijna. Ik was slechts één minuut langzamer dan bij de Utrecht Marathon. Jammer? Misschien. Maar eigenlijk was dat het doel ook niet. Het doel was om twee halve te lopen in twee weken tijd, omdat ik niet kon kiezen tussen Eindhoven en Amsterdam. En dat is gelukt!

image2-2

Spierpijn? Het valt opvallend mee. Vorige week had ik enorm last van mijn knieën en kon ik nauwelijks lopen. Maar deze week (post twee halve marathons) voel ik me beter. BETER! Na twee halve marathons in 8 dagen tijd. Het is waanzin, maar mijn lichaam went aan deze afstanden. En dat betekent dat ik beter word! Sterker word. Fitter word. Dus dat betekent maar een ding…

En ik durf het bijna niet te zeggen, maar het is besloten. Ik weet nu waar ik mijn eerste hele marathon ga lopen. Als je mijn column hebt gelezen, weet je het waarschijnlijk al. Maar ik wil mijn eerste hele marathon lopen op 8 oktober 2017, in Eindhoven!

3 thoughts on “RACE RECAP: de (halve) Marathon van Amsterdam”

  1. Jij bent goed bezig! Op één minuut na in die chaos van je pr afzitten is eigenlijk sneller dan je pr. Doelen zetten en halen zijn altijd twee dingen, maar mijn Respect voor het (blijven) proberen!

  2. Topper Mooi doel en dat gaat je lukken. Na een aantal halve gaat t kriebelen voor de hele he Met jou motivatie en doorzettingsvermogen gaat t je lukken! Zet m op‍♀️ Groeten Esther essie_pr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *