Wat is nou zo leuk aan hardlopen zou je denken? Nou, ik deed een poging uit te zoeken hoeveel sporten er wel niet zijn in de wereld. Om vervolgens een lijst redenen te geven met waarom je dan (uit al die sporten) voor hardlopen zou moeten/kunnen kiezen. Dus wat is er nou zo ideaal aan een sport als hardlopen?

Wat zijn de voordelen van hardlopen?

12118862_10208268108839476_8389743160179687888_n
Bron: Tumblr

VOORDELEN OP EEN RIJTJE:

(althans wat een ‘voordeel’ is in mijn perceptie dan)

1.DEUR UIT EN GAAN
Een van de grootste voordelen aan hardlopen voor mij is dat je meteen de deur uit gaat en kan lopen. Je hoeft niet eerst ergens naar toe te reizen of je nog ergens extra om te kleden. Hijs jezelf rechtstreeks vanuit je pyjama of werkkleding in je run-outfit en.. GAAN!

2.HET KAN ALTIJD
Van punt een rollen we meteen in punt twee. Rennen kan altijd. Het hoeft niet veel tijd te kosten, omdat je dus letterlijk de deur uit kunt rennen. Sta een half uurtje eerder op en ren nog lekker een rondje om de dag fit te beginnen. Geen ochtendmens? Ren nog net voor de lunch of stel het avondeten een half uurtje uit. Sneak net voor je favo soap nog even die schoenen in of ren daarna een rondje (voor de nachtbrakers). Kortom, geen excuses meer; rennen kan altijd.

3.GEEN VERPLICHTINGEN
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb een hekel aan verplichtingen. Elke dinsdag, donderdag en zondag training om 19.00, betekent voor mij: ‘ik heb geen zin’. Met hardlopen hoeft dat niet, want je bepaalt het lekker zelf. Je kunt je trainingen per week inplannen hoe het jou uitkomt en het nog per dag aanpassen ook. Zo hoef je niet elke keer je beste maatje af te zeggen om spontaan samen een serieavond te houden, dan ga je toch gewoon iets eerder?

4.EIGEN BAAS OVER JE KUNNEN
Wil je lichaam eens een dag écht niet vooruit? Voelen je benen tijdens het rennen aan als zakken zand doorweekt met water? No worries! Pas ter plekke nog je training aan naar een run die op dat moment het beste is voor jouw lichaam en waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Want je bent tenslotte je eigen baas!

5.CHEAP
Een klein, maar belangrijk voordeel: cheap! In principe hoeft hardlopen niet heel duur te zijn. Je moet natuurlijk eens in de zoveel jaar in goede schoenen en verder natuurlijk mijn favoriet de NATUUR. Voor de natuur hoef je geen contributie te betalen, dat scheelt een hoop moneys!

6.REGEN; BOEIEND!
Natuurlijk ren je het liefst met een lekker zonnetje, ik ook. Maar wat kan een drupje regen kwaad? Zoals ik in mijn vorige artikel vertel is regen tijdens het hardlopen misschien niet erg leuk, maar je voelt je erna super bad ass! Daarnaast heb je als hardloper namelijk  geen last van regendruppels die met 40km per uur tegen je hoofd knallen (wielrennen) of met afkoelsessies, omdat je naar de uitleg van de trainer staat te luisteren (hockey etc.). Kortom; ook met regen kun je prima rennen, wie weet ga je er stiekem nog wel van genieten. (Ik tenminste wel en wie had dat gedacht?) 

7.IT FEELS GOOD
Oke, dit is misschien niet specifiek een voordeel van alleen hardlopen, maar oh wat voelt het goed om lekker gerend te hebben! Moe maar voldaan & zwetend maar trots. Of wat ik graag the runner’s high noem. Een super gevoel om de dag mee te beginnen of te eindigen toch?

Natuurlijk zijn sommige voordelen op meerdere sporten van toepassing, maar zeg nu zelf; hardlopen heeft er toch aardig wat niet waar?

Ik zeg: LETS RUN!

12118741_10156095453295261_8531150999810437031_n
Bron: Runner’s World

Bron: RUNNING: 7 VOORDELEN VAN HARDLOPEN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *