Toen ik begon met hardlopen, wilde ik fitter worden. Nooit dacht ik dat hardlopen mij zoveel meer zou bieden dan dat. En ik ben niet de enigen die dit beaamd. Want zangeres, songwriter en pop icoon Beyonce is ook een hardloper en vertelt in haar laatste campagne wat hardlopen haar heeft geleerd.

“I would wake up in the morning and my dad would come knocking on my door and tell me it’s time to go running,” she says in the video. “I remember wanting to stop but I would push myself to keep going. It taught me discipline”, aldus de zangeres Beyonce.

Hardlopen was voor haar een manier om door te zetten, om om te kunnen gaan met haar tegenslagen en haar uitdagingen. Het park waar ze liep, was een plek waar ze telkens weer naar toe ging om haar rust te vinden. Als ze bang was en haar angsten moest overwinnen, ging ze terug naar dat park. Waar ze dus hardliep. Het heeft haar gemaakt wie zij nu is.

 

En ik? Ik weet dat hardlopen mijn leven heeft gered. Want mede door hardlopen heb ik met mijn depressie leren om te gaan. Om door te zetten. Mede door hardlopen heb ik ook deze blog opgericht.

Wat heeft hardlopen jou gegeven?

4 thoughts on “‘Running taught me discipline’”

  1. Tof om dit te lezen! Hardlopen brengt mij elke keer weer een glimlach en ontzettend veel geniet momentjes. Ondanks dat ik niet altijd even snel, fijn of lekker loop, vind ik het heerlijk dat ik weer van de bank af kwam en daarmee mezelf over grenzen trek. 🙂

  2. Ik heb in het verleden ook wat tegenslagen gehad zoals depressie en somberheid. En ik ben daarom altijd blijven sporten. Daarbij is gezonde voeding en ritme ook erg belangrijk. En ja het heeft mij ook wilskracht gegeven.

  3. Misschien moet ik maar eens beginnen met hardlopen. Vanaf 2010 heb ik een mooie stempel met dysthyme stoornis en deze is dit jaar nogmaals bevestigd. Nu tijdens mijn afstuderen, wat stress geeft nemen de klachten weer toe. In mijn bed blijven liggen, geen energie, eindeloze moeheid en sombere gedachten nemen de over hand. Ofwel ik laat het de overhand nemen. Hoe begin je met hardlopen? Gewoon schoenen aantrekken en gaan? Zolang het regent werkt het weer ook niet uitnodigend. Altijd heb ik een excuus. Wie weet wat de toekomst brengt als de zon weer gaat schijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *