Selah Sue is een van de bekende Belgen die met de campagne van Te Gek?!, het taboe rond psychologische problemen wil doorbreken.  Want ook in België krijgt een op de vier daarmee vroeg of laat af te rekenen.

Maar nu geeft ze zelf ook toe in een Facebookbericht dat ze opnieuw aan depressies lijdt. De zangeres kampte er in het verleden mee, en zegt dat ze opnieuw meer antidepressiva moet nemen.

“De dag na het concert in Vorst, afgelopen zaterdag, voelde ik me slecht en leeg. Dat baarde me zorgen. Als zo’n avond me niet langer dan een dag gelukkig maakte, wat dan wel?” Zo begint soulzangeres Selah Sue het bericht dat ze gisteren op haar Facebook-pagina postte. Want ondanks het goed onthaalde optreden in Vorst kampt de 26-jarige Sanne Putseys, zoals haar echte naam luidt, met heel wat onzekerheden, die de afgelopen maanden weer de vorm van een depressie aannamen.

“De laatste maanden waren vreselijk”, schrijft ze. “Ik schaam me over mijn carrière en de muziek die ik maak. Ik kreeg het gevoel dat ik een grote mislukking was. Als persoon en als artiest. Onzekerheid is altijd een deel van mijn leven geweest, maar niet op zo’n vernietigende manier als de laatste maanden. Ik ben weer depressief geworden.”

Een jaar geleden gaf Selah Sue in Reyers Laat toe dat ze al sinds haar puberteit met depressies kampt. Opvallend was het pleidooi dat ze toen hield voor antidepressiva. “Wat een geluk dat die pillen bestaan”, zei ze toen. “Antidepressiva helpen me te zijn wie ik moet zijn, en zonder lukt het allemaal niet.” Ook nu zegt ze weer meer medicatie te nemen. “Na een paar weken werd het beter. Het lijkt wel magisch. Ik ben nog steeds een beetje uit balans, maar elke dag gaat het beter.”

Daarnaast vertelt zed at praten ook enorm helpt. ‘Ik ga zelf al van mijn 14e naar de psycholoog, dus ik weet dat praten enorm helpt’, vertelt ze. ‘Het is belangrijk dat je open bent, voor jezelf, en voor je omgeving.’

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *