Helaas zullen er altijd dingen zijn in het leven die stress veroorzaken. Stress kent iedereen. De prestatiedruk stijgt en alles gaat veel sneller. Wij leven vandaag ook veel intensiever dan vijftig jaar geleden. De kunst is om hier goed mee om te gaan.

Wat kan je er tegen doen?
Stress vermijden is eigenlijk onmogelijk. Maar als je dan niets aan de oorzaken kunnen wijzigen, kun je wel iets doen tegen de gevolgen ervan. Je kunt ervoor zorgen dat je lichaam beter en op een gezondere wijze met stresssituaties kan omgaan. Hoe meer we presteren, des te meer energie heeft ons lichaam nodig. Hierdoor ontstaan ook meer vrije radicalen. Dit zijn kleine, zeer agressieve moleculen, die in korte tijd ongewenste neveneffecten met zich meebrengen en stress betekenen voor ons lichaam.

Groene thee
Groene thee en zijn extracten bevatten veel verschillende anti-oxidanten, wat resulteert in een zeer hoge ORAC waarde. Dit is daarom al eeuwenlang een integraal onderdeel van de Aziatische geneeskunde.

Vitamine E
Vitamine E is betrokken bij bijna alle anti-oxidante afweermechanismen. Omdat het geen vet bevat, is het vooral van belang voor de bescherming van de hersenen. Dit is nl het orgaan met het hoogste vetgehalte.

Vitamine B (B1, B9, B12)
Vitamine B is essentieel voor de energieproductie in de hersenen.Daar ze niet kunnen worden opgeslagen, met uitzondering van vitamine B-12, is een regelmatige inname absoluut noodzakelijk. Als er niet voldoende vitaminen opgenomen worden door onze eentonige voeding en weinig fruit, groenten, melk en zuivelproducten, ontstaat er een vitamine B tekort in het lichaam. Deze tekortkomingen kunnen leiden tot aanzienlijke verzwakking van prestaties, evenals moeite met concentreren en dus leiden tot een behoefte aan vitamine B bij stress.

Sporten
Mijn blog heet niet voor niks ‘Loop Depressievrij’, want elke beweging kan helpen stress te verminderen. Het helpt je lekkerder in je vel te voelen, het helpt tegen psychische ziektes, het maakt endorfines en serotonine aan. Als mijn hoofd vol zit en ik blijf piekeren, trek ik mijn hardloopschoenen aan en ga ik een rondje door het bos rennen. Als ik terug ben, zijn de piekergedachtes vaak minder en voel ik me ook rustiger en minder gestrest. Het is daarnaast wetenschappelijk bewezen dat sport goed is tegen stress. Dus ja, ik ga hier geen betoog over schrijven. Je weet waar mijn blog over gaat. ­čśë

Mind Master
Nou heb ik heel veel verschillende dingen opgenoemd waarmee je kan zorgen dat je niet te veel stress krijgt en in balans blijft. Maar er is nog een middel wat kan helpen en ik mocht het testen. Het heet Mind Master. Mind master brain & body performance drink formule is een prestatie drank voor lichaam en geest. Het verminderd stress, helpt je beter presteren en neutraliseert niet-medische stress symptomen op de lange termijn.

Dit product kwam perfect op het juiste moment, want ik had enorm veel stress, ik was aan het einde van mijn stage, deed daarnaast nog freelance opdrachten, wilde ook nog regelmatig sporten en een sociale leven behouden, (oh ja en mijn blog nog up to date houden natuurlijk). Dus, toen ik werd benaderd om dit drankje te testen, zei ik natuurlijk volmondig ja. Het drankje bevat eigenlijk bijna alle bovenstaande dingen die ik al noemde zoals de anti-oxidanten vitamine E, vitamine B, maar ook groene thee, chlorofyl, choline, ijzer, co-enzym 10 en L-carnitine verhogen van de efficientie van lichaam en geest.

De bedoeling is dat je elke dag 80 ml drinkt. Het drankje ziet eruit als een fruitsapje en smaakt naar druiven. Ook al vond ik de smaak zelf niet al te lekker, merkte ik wel na een week dat ik me ‘beter’ voelde. Ik kan er niet zo een twee drie precies uitleggen hoe het zit, natuurlijk weet je dat je het drinkt en je hersens kunnen dan jou laten geloven dat het werkt (placebo effect), maar hoe dan ook voelde ik me minder gestrest.

Heb jij zelf nog tips wat helpt tegen stress? Of ben je zelf ook bekend met de Mind Master? Laat het me weten! Ik ben erg benieuwd.

img_1243

Fotocredit: Fleur Joesten

One thought on “Hoe deal ik met stress?”

  1. Ik heb mezelf een aantal truukjes aangeleerd om stress en irritatie te voorkomen.
    Het is een soort cognitieve therapie.
    Ik herken een bepaald stressgevoel (bij mij is dat achter in mijn nek). En dan dwing ik mezelf om aan iets leuks te denken. Bijvoorbeeld de eerstvolgende training bij mijn club, of op blote voeten over het strand rennen of op een mooie zomeravond op een terras een biertje drinken.
    Soms hoor ik dat mijn eigen stem ge├»rriteerd klinkt, als ik een sarcastische opmerking maak of iemand afsnauw. Zo wil ik helemaal niet zijn. Dan adem ik heel diep uit en laat mijn schouders hangen… en denk aan iets leuks (hardlopen of zo)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *