Hardlopen. In voor en tegenspoed. Wat bedoel ik met tegenspoed? Nou, hardlopen heeft zo soms zijn nadelen. Bijvoorbeeld het schuren. Als het om schuren tijdens het hardlopen gaat is geen enkel lichaamsdeel veilig. Nou ja, misschien je neus. Het lijkt me niet eenvoudig om daar vervelende schuurplekken op te krijgen tijdens het hardlopen. Bekende pijnlijke schuurplekken zijn:

  • De binnenkant van dijen
  • Tepels! Niet voor niets zie je mannen die een marathon met bebloede tepels finishen…
  • Tenen
  • Hielen
  • Losse huid. Als je bijvoorbeeld veel bent afgevallen, en je hebt wat huid over, dan kan dat ook gaan schuren
  • Oksels

Wat de eerste minuut dat je gaat hardlopen niet meer dan een kleine irritatie is, kan 60 minuten later een helse pijn zijn! Soms zijn je eigen lichaamsdelen je grootste vijand. Denk aan de binnenkant van je dijen die tegen elkaar schuren alsof ze vuur willen maken. Of een paar tenen die tegen elkaar aan wrijven. En soms is het ook een kledingstuk dat schuurt tegen de huid. Daar heb ik de laatste tijd vooral last van.

Ik had ze tijdens mijn loop van vandaag last van mijn hielen en dat was geen pretje. Het begon eigenlijk meteen toen ik ging lopen en nadat ik klaar was met mijn duurloop van 14 km, had ik blaren op beide hielen.

Ja, hardlopen heeft heel veel voordelen, maar ook nadelen. Deze schuurplek komt vooral door de ritsen onderaan mijn hardloopbroek.  Waarom de rits tegen mijn onderbeen schuurt? Geen idee.. Misschien omdat de hardloopbroek is ontworpen voor dames die zo’n 10 centimeter langer zijn dan ik.. Ik weet het niet.. Mijn hardloopbroek zakt ook constant af. Hmm.. Misschien tijd voor een nieuwe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *