Je komt gestrest van je werk en je wilt het liefst meteen je hardloopschoenen aantrekken, de deur uit lopen en alle spanningen van je af rennen. Maar pas op!

Als je gestresst bent, heb je de neiging om sneller te rennen. Dat is niet goed! Ook bij stress moet je het rustig aan doen. Het is niet te zeggen welk tempo ideaal is, omdat dit voor iedereen anders is. Probeer gewoon verschillende snelheden uit en ontdek waar jij je het beste bij voelt. Maar eentonigheid kan ook saai zijn, door dat te doorbreken kan je tussendoor oefeningen doen. Bij mij in het bos is er een trap naar een brug. Ik ga die trap meerdere keren op en af.

Ga daarnaast niet zomaar van start, maar zoek een rustige route waar je de omgeving echt kan ervaren, langs de rivier, door het veld, of in het bos. Als je door de stad loopt, leiden lichtreclames je snel af en kun je zo goed spanningen afbouwen.

Ga alleen. Met een groep heb je weliswaar een stok achter de deur en een duidelijk plan, maar je hebt ook de druk van de afspraak, wat meer stress verhogend kan zijn.  Ik merk zelf dat ik pas mijn hoofd leeg kan krijgen als ik alleen loop. Door het geratel van mijn hardloopmaatjes, word ik soms knettergek. Ja, ook ik heb mijn introverte momenten.

Zie het hardlopen meer als beweging, in plaats van sport. Want als je het ziet als sport, wil je blijven presteren (hallo perfectionistisch ik) – ik heb dat in ieder geval wel, ook onbewust kan je jezelf onder druk zetten. Ga gewoon lopen, neem geen sporthorloge of telefoon mee. Gewoon lopen en loop die stress van je af!

leuk25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *