Linda gaat de 10 km lopen tijdens de Utrecht Marathon op 19 maart. Dit doet ze voor het goede doel Wij Zijn Mind. Aangezien ik het super tof vind dat ze meedoet met team Loop Depressievrij, stelde ik haar een aantal hardloopvragen!

Wanneer begon je met hardlopen?

Ik loop nu ongeveer 10 jaar met ups and downs. Ik ben begonnen toen ik stopte met roken en de sportschool even zat was. Samen met mijn vriend ging ik lopen… en bouwde het langzaam op. Na de bevalling van mijn oudste konden we niet meer samen en ben ik dmv van Evy van start to run tot 10 km gaan trainen.

Waarom ben je bij team Loop Depressievrij gegaan?

Ik doe mee bij team loop depressievrij omdat ik de stilte wil doorbreken. Jammer genoeg zijn er nog teveel mensen die er alleen mee worstelen. De dikke donkere deken van depressie. Helaas weet ik zelf wat het inhoud. Lopen heeft mij door zware periodes heen geholpen, om er weer uit te komen en te blijven.

Waar loop je het liefste hard?

Ik hou ervan om door parkjes te lopen. Nu ik wat meer buiten de stad woon mis ik dat wel. Nu loop ik veel langs het water. Dat geeft mij altijd raar genoeg een gevoel van rust.

Wat is jouw hardloopdroom?

Ik wil HEEL graag eindelijk een keer die 10 km binnen het uur kunnen lopen. Mijn pr is 1:02. Voor de komende loop zit het er niet in, maar dit jaar moet het een keer lukken.

Wat geef je als tip aan anderen die willen hardlopen?

Mijn gouden hardlooptip is geniet! Geniet van de wind door je haren, de regen in je gezicht een onverwacht warm zonnetje… geniet!

Het is bijna zover. Ik heb er zin in maar zoals altijd zie ik er ook een beetje tegenop. Maar laat maar komen die 10 kilometer tijdens op 19 maart!

Wil je Linda steunen en extra motiveren om misschien de 10 kilometer onder het uur te halen? Doneer dan via deze link op haar actiepagina zodat we depressies bespreekbaar kunnen maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *