Marlinda loopt haar eerste halve marathon tijdens de Utrecht Marathon op 19 maart. Dit doet ze voor het goede doel Wij Zijn Mind. Aangezien ik het super tof vind dat ze meedoet met team Loop Depressievrij, stelde ik haar een aantal hardloopvragen!

Wanneer begon je met hardlopen?
Ik ben een ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen. Mijn broer deed voor de derde keer mee aan de 4 mijl van Groningen met het bedrijf waar hij werkt. Twee vriendinnen deden ook aan de 4 mijl en vroegen mij een paar weken daarvoor of ik ook mee deed. Ik had geen nummer. Zij gingen voor mij opzoek en ta da, een dag later had ik een startnummer.

Waarom ben je bij team Loop Depressievrij gegaan?
Ik heb mijn aangesloten bij team loopdepressievrij omdat het een gevoelig onderwerp is waarvoor je moet kunnen praten als je hiervan last hebt. Mededoor mijn studie ben geïnspireerd geraakt wat je hier aan kunt doen.

Waar loop je het liefste hard?
Het liefst loop ik hard in een natuurgebied waar ik totale vrijheid kan voelen.

Hoe motiveer jij jezelf?
Mezelf motiveren kan ik niet altijd. Daarom ik zorg dat ik een wedstrijd op het programma heb zodat ik mij er toe kan zetten. Het liefst een per maand. De voorbereiding voor mijn eerste halve marathon was en is daarom ook erg moeilijk. Tussen door wedstrijdjes gepland wat zorgt dat ik blijf hardlopen.

Wat is jouw hardloopdroom?
Of ik dromen heb op gebied van hardlopen? Eigelijk niet, meedoen is belangrijker dan winnen. Vooral omdat ik toch weet dat ik nooit de snelste zou worden. Wie weet wil ik hierna een hele marathon in prachtige stad lopen maar voorlopig vind ik een halve marathon (écht) lang genoeg.

Wat geef je als tip aan anderen die willen hardlopen?
Als tip, heb ik vast veel gelezen tip, zorg dat je in je agenda hebt staan. Ik plan elke week wanneer ik wil lopen zodat ik ook rekening hou met deadlines voor mijn studie en andere afspraken.

Ik ga dus nu mijn eerste halve marathon lopen.. en hoop zo te laten zien aan mensen dat alles mogelijk is.

Wil je Marlinda steunen? Doneer dan via deze link op haar actiepagina zodat we depressies bespreekbaar kunnen maken! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *