Joeeeeepie!!! Ik ben vandaag jarig! Naja, joepie… ik ben al een paar jaar op het punt gekomen dat het ouder worden wel mag stoppen hoor. En ja, ik kan ook al flink zeuren. 24 jaar. Zo lang ben ik nu op deze prachtige wereld. En dat ga ik vandaag zeker vieren! En dat doe ik natuurlijk door eerst een rondje te gaan hardlopen! En daarna heel veel eten met mijn lieve vrienden en familie.

Dus wat eet je op je verjaardag? Nou je lievelingseten natuurlijk! Ik moest even nadenken, maar eigenlijk kwam ik maar op een gerecht. Pasta. Perfect hardloopvoedsel ook. Daarom hou ik ook van hardlopen, want dan kan ik nog meer van mijn lievelingseten eten!

Het liefst eet ik pasta carbonara. Makkelijk, simpel en lekker!  Elke keer als ik het maak, worden mijn huisgenoten jaloers. In mijn oude studentenhuis was ik ook bekend om mijn pasta carbonara. Als ik aankondigde dat ik dat ging maken, wilden iedereen mee-eten. ‘Ell, ga je weer pasta carbonara maken? Kan ik mee-eten?’ Ja, en eigenlijk is het niet eens zo moeilijk om te maken. Dus aangezien ik jarig ben, trakteer ik jullie op mijn carbonara recept. 🙂

Ingrediënten voor twee personen:
– 250 gram pasta
– 200 gram Spekreepjes
– 2 eieren
– Parmezaanse kaas
– Verse peterselie
– Snufje zwarte peper

Doen:

Bak de spek in een pan en zet het water aan de kook. Meng de eieren in een kommetje en voeg wat parmezaanse kaas, zwarte peper en peterselie toe. Kook de pasta al dente en giet het af. Voeg vervolgens de pasta bij de spek en mix je dit samen in de pan en voeg je het ei/kaas mengsel erbij.  Als dit door elkaar gehusseld is, kan je wat extra parmezaanse kaas en peterselie eroverheen strooien. En opdienen maar! Lekker als voorgerecht (doen ze in Italië ook). Maar zeker als hoofdgerecht met stokbrood en salade. Heerlijk!

En dan je familie en vrienden heel erg blij mee maken en natuurlijk zelf ook lekker van smikkelen. Geniet ervan!

Wat doe jij het liefst op jouw verjaardag?

One thought on “Ik trakteer cause it’s my birthday!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *