Maandenlang trainen. Trainen voor je eerste marathon.  Of voor marathon nummer zoveel. Vandaag is het Mday. Een belangrijke dag. Je hebt er alles voor gedaan om vandaag op de Coolsingel fris en fruitig én goed voorbereid aan de start te staan van de mooiste marathon van Nederland: de NN Rotterdam Marathon.

Vandaag stond ik er dan. Ik liep de Metro uit en de trap omhoog. Ik stond meteen op de Coolsingel. Maar vandaag ging ik niet hardlopen. Ik was toeschouwer. Vandaag ging ik namelijk een reportage maken van de NN Marathon. Voor Prorun. Ik schrijf nu een aantal maanden voor ProRun en bijna elke hardloper die ik interview, bereidt zich voor op de NN Marathon in Rotterdam. Wat is dan zo speciaal aan deze marathon? Dat wilde ik wel graag weten.

Nou, daar kwam ik al snel achter. Direct toen ik de Metro uitstapte en op de Coolsingel stond, wist ik het. Ik voelde het. Wat een sfeer. Ik kreeg kriebels in mijn buik. Ik ben verliefd. Verliefd op hardlopen. Geweldig. Ik kan het gewoon niet omschrijven hoe het is om daar te zijn. De muziek, de mensen, de lopers die de finish overkwamen, wat een beleving. Wat een prestatie. Als je niet hardloopt, dan begrijpt je dit misschien niet, maar het is echt een mentaal ding. Een verslaving. Jezelf niet alleen fysiek, maar ook mentaal uitdagen.

En ik was jaloers. Jaloers op iedere hardloper die ik zag vandaag. Want zij hebben hardgelopen. Ik niet. Ik sta hier als toeschouwer. (niet dat dat veel minder leuk is, want aan de zijlijn is het ook feest als je bij de NN Marathon staat)

Maar wow, ik vrees dat ik dit toch echt ga zeggen: ik wil volgend jaar de hele marathon lopen. En wel de NN Marathon in Rotterdam! 

IMG_9079 IMG_9080 IMG_9082

2 thoughts on “Vlinders in mijn buik door de NN Marathon!”

  1. Ik heb hem dit jaar weer gelopen voor de 3de keer, midden in m’n depressie, toch soort van bewijsdrang, ik kan dit maar helaas was de euforie maar kort… Maar het is een super marathon! Ik ben je blog een beetje aan het lezen, herkenbare dingen… Er over praten met anderen is moeilijk, voel me onbegrepen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *