Hardlooproutes. Tja, vraag het maar niet aan mij, want ik loop (hier in Utrecht of in Eindhoven bij mijn vader) altijd hetzelfde rondje.. Heel creatief I know…

Gelukkig hoef je het mij niet te vragen (en kan ik ergens ook inspiratie opdoen). Want toen ik nog in Londen was, werd ik namelijk benaderd door schrijver Maaike Marechal. Zij was bezig met een boek over hardlopen (ja die zijn er al veel) en wilde mij hiervoor interviewen. Dit boek gaat niet over de technische zaken van hardlopen, het gaat niet over trainingsschema’s, het gaat niet voedingsadviezen of hoe je blessures kan voorkomen. Nee, dit boek gaat over *tromgeroffel* hardlooproutes.

Het boek heet Utrecht RENT (er zijn meerdere edities zoals; Amsterdam RENT en Rotterdam RENT, dus no worries je hoeft niet per se in Utrecht te gaan lopen, (behalve als je dat wil of zoals ik in Utrecht woont, dan is dat mooi meegenomen). Aangezien ik vaak standaard in Amelisweerd hardloop of een rondje Singel loop, heb ik wel wat nieuwe routes nodig. Soms komt een bepaald rondje gewoon je neus uit… Goed teken om een andere route te proberen. Vandaag heb ik namelijk weer geen zin om te lopen (dit kwam dus vooral omdat ik denk: waar zal ik heen lopen?) Dus ik vandaag besloten om Maaike haar boekje bij te pakken en een route uit te stippelen van 10 kilometer.

Wanneer jullie dit lezen, heb ik het al gelopen. Ik kan je nu in ieder geval vertellen dat ik helemaal geen zin heb om hard te lopen (de deur uitgaan is altijd de moeilijkste stap), maar ik weet, zodra ik onderweg ben, ben ik blij dat ik ben gegaan. Deze blogpost is dan ook weer een stok achter de deur om daadwerkelijk te gaan. Tja, het liefst blijf ik op zondag in mijn badjas rondlopen en kijk ik Youtube filmpjes op internet (erg productief).

Benieuwd naar de route die ik uit het boekje heb gekozen? Je kan de route vinden als je mij op Strava volgt, maar je kan óók het boekje Utrecht RENT kopen (of andere … RENT) boekje aanschaffen en zelf een route uitstippelen! Tip: In Utrecht RENT staan wel hele leuke interviews van bekende hardlopers uit Utrecht (ik ga er ook in), maar ook inspiratie en tips en nuttige adresjes in Utrecht.

Ik zeg veel lees en loopplezier! 

3 thoughts on “Waar kan je nou leuk hardlopen?”

  1. Ook handig : afstandmeten.nl !!! Zoek in je buurt en creeer je eigen route tot op de 10 meter nauwkeurig. Voor het perfecte trainingsrondje dus. Ik heb er 2 , elke precies 2,5km per rondje , maar verschillend in ondergrond en hoogtemeters. Geen stoplichten voor mij lol. Dus ook geen mobieltje mee , alleen maar een stopwatch nodig voor de tijd. De afstand weet ik immers al ! Werkt ook voor wielrennen en zwemmen i.v.m. triatlon.

  2. Om het afwisselend te maken loop ik vaak in het weekend met een georganiseerde run, zoals vandaag 10 km bosloop bij de club Profitrun in Zeist. Niet duur en heel gezellig. Via http://www.hardloopkalender.nl En bij andere georganiseerde loopjes help ik iemand gedag van een overbodig startbewijs af tegen een zacht prijsje….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *