Wakker worden van de fluitende vogels, een licht ontbijt van vers fruit, gevolgd door een yoga les in een karakteristiek pand op het Italiaanse platteland. Daarna een lunch, een bezoekje aan de plaatselijke Italiaanse markt, en vervolgens een kookworkshop ter voorbereiding van het diner. Dan een gezonde en overheerlijke maaltijd vol verse producten, op het terras, tot de zon ondergaat.

Ben je er nog? Ik was zelf even afgedwaald. Naar Vidovina, vlakbij Bologna in Italië, om precies te zijn. Daar ga ik namelijk deze zomer heen, samen met blogger Claartje en yoga guru Marije. En ik ga helemaal alleen! Ik ken verder iemand. Ik neem het vliegtuig en zal daar een groep andere health freaks ontmoeten.

Iets wat ik nooit dacht dat ik zou durven. Alleen op vakantie.  Ik dacht dat ik daar niet de lef voor zou hebben. Oké technisch is het niet alleen, want ik ben dus met een groep, maar ik ken ze niet. Maar gelukkig vinden zij eten en sporten even belangrijk en wie kan nou Italië weerstaan? Samen in één retreat!

Elke dag krijg ik yoga les van Marije, en elke dag een kookworkshop van Claartje van Foodness.

xSchermafbeelding-2016-05-08-om-15.29.58.png.pagespeed.ic.nHA7gBwBYk

We gaan zelf pizza maken en waar ik het meest naar uitkijk: een pasta workshop door twee oude Italiaanse vrouwtjes! PASTA!

xSchermafbeelding-2016-05-08-om-15.30.27.png.pagespeed.ic.OQ62CZ0VZO

En er is GEEN WIFI. Wow, een week offline. Dat wordt wel even pittig, maar ik heb er ongelofelijk veel zin in, even een weekje echt helemaal rust, ontspanning, zen.

Nu ga ik even wat yoga poses oefenen..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *